Honderden mensen teleurgesteld door afgelasting herdenkingssprongen

GROESBEEK – De herdenkingssprongen die dit weekend gepland stonden in Groesbeek zijn niet doorgegaan.


De paradropping aan de Wylerbaan ging vrijdag ook al niet door. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Tot tweemaal toe gooiden weersomstandigheden roet in het eten.

Vrijdag: wind, onweer en donkere wolken

Het begon vrijdagavond, toen het Round Canopy Parachuting Team (RCPT) wilde springen boven de historische dropzone langs de Wylerbaan. ’s Middags liet de organisatie weten dat er vooralsnog groen licht was. Om 19:00 uur werd echter besloten de sprong af te gelasten. Er waren donkere wolken, er stond veel wind en er hing onweer in de lucht. “Veiligheid boven alles”, aldus de organisatie.

Zondagochtend mist

De hoop was vervolgens gevestigd op de zondagochtend. Dan zou Parachute Group Holland een herdenkingssprong organiseren op Klein Amerika. Ook hier werkten de weergoden niet mee. Zondagochtend was het mistig op Klein Amerika, en in Eindhoven waar het vliegtuig op moest stijgen, waardoor uiteindelijk is besloten niet te springen.

Market Garden

Honderden mensen stonden paraat om het spektakel te aanschouwen. Beide organisaties wilden springen in Operatie Market Garden-stijl: met authentieke uniformen en uit een Dakota C-47. In het kader van Operatie Market Garden zijn er in de week van 17 september (Market Garden begon op 17 september 1944, red.) diverse activiteiten en herdenkingen georganiseerd.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 september, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »

1 reactie op “Honderden mensen teleurgesteld door afgelasting herdenkingssprongen”

  1. De Kuier. zei:

    Jammer…De Gelderlander heeft het over duizenden wachtenden…maar dat is ook een k..krant. ☺