Groesbeekse ouderen bereiken wijkagent met speciale brievenbus

GROESBEEK – Wijkcentrum en basisschool ‘Op de Heuvel’ in Groesbeek is een brievenbus rijker.


De wijkagent bij de brievenbus. Foto: Politie Berg en Dal.

De postbus staat onder attentie van wijkagent Patrick van der Wal en is bedoeld om het contact tussen ouderen en de wijkagent toegankelijker te maken.

Spoed? Dan natuurlijk 112!

Uiteraard is de politie voor spoedgevallen bereikbaar via het telefoonnummer 112. Voor minder ernstige gevallen kan er ook contact worden opgenomen via sociale media, waaronder Twitter, Facebook en Instagram. Laatstgenoemde is vooral voor ouderen soms een té hoge drempel. Door middel van de brievenbus wordt het voor ouderen makkelijker gemaakt om vragen, opmerkingen of tips met de politie te delen.

Ouderwets contact

Volgens Frans Laarakker, directeur van Op de Heuvel, komt het initiatief uit de koker van zowel de stichting als de wijkagent. “Onze stichting wil er zijn voor iedereen. Van 0 tot 100 jaar. Ik merk dat ouderen die hier komen graag op de ouderwetse manier contact willen onderhouden. Met deze brievenbus krijgen ouderen die mogelijkheid.”

Privacy

De brievenbus hangt nu bijna een dag in het wijkcentrum. Of er al veel gebruik van is gemaakt, weet Laarakker niet. “Daar heb ik eerlijk gezegd niet opgelet. Er is hier altijd zo’n in- en uitloop van mensen. Bovendien hangt de brievenbus in een halletje zodat bezoekers met voldoende privacy een brief kunnen posten.”

Artikel met dank aan onze mediapartner Streekomroep RN7.

Bron/Tekst: Streekomroep RN7


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 september, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »

3 reacties op “Groesbeekse ouderen bereiken wijkagent met speciale brievenbus”

  1. Gewoon bellen zei:

    Waarom niet een brievenbus en gewoon bellen met de wijkagent voor ouderen. De wijkagent zal toch een mobiel telefoonnummer tot zijn beschikking hebben. Dat lijkt me toch veel gemakkelijker, als het geen spoed betreft, dan een brievenbus. Bovendien werkt het sneller.

  2. The zei:

    Goed innitiatief!!

  3. Patje P zei:

    Een hele verbetering. Van een politiebureau naar een brievenbus