Inloophuis moet verhuizen na afwijzing subsidieverzoek

GROESBEEK – Inloophuis Korenbloem in Groesbeek krijgt geen aanvullende subsidie om de huurkosten te dekken.

De activiteiten zullen om die reden vanaf 2019 elders moeten plaatsvinden en niet meer in De Mallemolen.

Inloophuis

Het Inloophuis in Groesbeek richt zich op mensen die direct of indirect te maken hebben (gehad) met kanker of andere ernstige ziekten. Naast inwoners uit Berg en Dal zijn ook inwoners uit de omliggende gemeenten welkom.

Huurkosten

Burgemeester en wethouders in Berg en Dal zijn niet akkoord gegaan met een verzoek vanuit het inloophuis om een aanvullende subsidie te krijgen. Er is een jaarlijkse subsidie van € 1.500,-, maar dat is niet voldoende om alle kosten mee te dekken. Dit heeft te maken met de huurkosten bij De Mallemolen.

Wel behoefte, geen noodzaak

“Op basis van de subsidieverordening zijn er geen mogelijkheden om subsidie toe te kennen voor huurkosten”, legt het college uit. Uit cijfers blijkt dat er wel behoefte is aan een inloophuis, maar de noodzaak is er niet. “Op diverse locaties wordt reeds Inloop en Ontmoeting geboden. Met het Inloophuis zijn in 2016 gesprekken gevoerd om meer te integreren in de inloop op andere plekken. Destijds wilden zij dat niet. Ze hielden graag vast aan een eigen Inloophuis met een eigen ruimte”, zegt het college daarover.

Niet genoeg inkomsten

De inkomsten van het inloophuis, die onder andere bestaan uit donaties, incidentele giften en activiteiten, zijn nog niet op dusdanig niveau dat de begroting rond komt. Met de gemeente Berg en Dal is al wel bekeken hoe dat opgeschroefd kan worden. “De vrijwilligers hebben er hard aan gewerkt. Er worden inkomsten gegenereerd, maar niet voldoende om de exploitatiekosten te dekken,” aldus B&W.

Huur opzeggen en andere locatie zoeken

Te weinig inkomsten en geen aanvullende subsidie. Dan zit er nog maar één ding op: de huur bij De Mallemolen opzeggen. Dat gebeurt per 1 januari 2019. Het inloophuis is ondertussen op zoek naar een andere locatie. Er is op dit moment nog geen alternatief, maar de stichting verwacht deze de komende periode te kunnen vinden.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 oktober, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »

6 reacties op “Inloophuis moet verhuizen na afwijzing subsidieverzoek”

 1. groesbeker zei:

  misschirn de betaalde krachten aan de kant zetten scheeld ook op de begroting

 2. peters zei:

  Dan de wijnfeesten ook geen subsidie meer geven!

 3. Toontje zei:

  Die Mallemolen, wat een subsidie-slurper. Afbreken!

 4. splinter zei:

  Schandalig dat zoiets niks krijgt kun je beter in de spoorlaan pompen dat gaat nog wel tien keer op de schop door de flaters die ze er hebben gemaakt

 5. groesbeker zei:

  lees eens goed gaat om.aanvullende subsidie ze krijgen wel maar die extra 1500 niet
  ald ze nu met de betaalde krachten die de lessen geven is vrijwillig laten komen blijft er geld over

 6. Jan Norp, penningmeester zei:

  Beste Groesbeker

  Het inloophuis De Korenbloem werkt alleen met vrijwilligers. De gemeente subsidie bedraagt € 1500.- per jaar. De huur van de ruimten in De Mallemolen ruim € 4000.-. De Korenbloem had daarom € 2500.- extra gevraagd. In het verleden hebben we wel enkele grote bedragen van sponsors en/of particulieren ontvangen, waarmee we de huur konden betalen, maar nu is de spaarpot leeg.