Brandweer in oktober op kraamvisite

REGIO – Met felicitaties en makkelijk toepasbare tips voor een brandveilige start voor jonge ouders, stapt de brandweer Gelderland-Zuid vanaf 1 oktober af op jonge ouders in onze regio.


Geboortetas.

Met de boodschap ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’ helpen zij jonge ouders op weg. In 13 gemeenten gaat de burgemeester mee op kraamvisite, om de campagne daadkrachtig te ondersteunen.

Acties voor jonge ouders

Ouders kunnen zelf veel doen om hun gezin tegen de risico’s van een woningbrand te beschermen. De drie belangrijkste tips:

1. Hang rookmelders op.
2. Sluit de binnendeuren in huis als je gaat slapen. Gebruik een babyfoon in plaats van het
openlaten van de slaapkamerdeur van je kind.
3. Maak en bespreek binnen je gezin een vluchtplan.

Geboortekoffertjes en geboortetasjes

Voor jonge ouders is het belangrijk stil te staan bij de veiligheid van de kinderen en dus ook bij de brandveiligheid in huis. De brandweer en de gemeente helpen daar in de maand oktober tijdens de nationale Brandpreventieweken bij. In bijna iedere gemeente krijgen de ouders van de eerstgeborene in oktober een speciaal ‘Brandweerkoffertje’. Hierin zit een rookmelder, voorlichting en een aardigheidje.

Uitreiking

Dit wordt uitgereikt door de burgemeester en de brandweer. Andere ouders krijgen in het gemeentehuis een geboortetas, met datzelfde aardigheidje en ook voorlichtingsmaterialen. Zo worden de kersverse ouders geholpen om de brandveiligheid in hun woning te vergroten.

Bron/Tekst: Veiligheidsregio Gelderland-Zuid


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 oktober, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »

1 reactie op “Brandweer in oktober op kraamvisite”

  1. Sjef zei:

    Ik denk dat dit een heel goed initiatief is!