Aantal uitkeringsgerechtigden in gemeente Berg en Dal daalt

GEMEENTE BERG EN DAL – Het aantal uitkeringsgerechtigden in gemeente Berg en Dal daalt.


Tabel: uitstroom van uitkering naar werk

De afgelopen jaren is een duidelijke ontwikkeling zichtbaar waarbij steeds meer mensen met een uitkering een baan vinden. In de eerste helft van 2018 hebben 64 van hen een betaalde baan gevonden.

Waarom daalt het aantal uitkeringsgerechtigden?

Deze daling komt door inspanningen van de mensen zelf, de gemeente, het Werkbedrijf Regio Nijmegen (WBRN), het project Berg en Dal Werkt!, onze inkomens- en participatieconsulenten en bereidwillige ondernemers. De aanhoudende economische groei speelt ook een rol en ook een afnemend aantal nieuwe vluchtelingen.

Verantwoordelijk

wethouder Irma van de Scheur: ‘Het is erg prettig te zien dat de inspanningen van alle betrokkenen worden beloond. Werk en voldoende financiële zekerheid zijn voorwaarden om volwaardig en zelfstandig te kunnen functioneren in de maatschappij.’

Hoe worden mensen met een uitkering geholpen?

Kenmerkend voor de aanpak van Berg en Dal Werkt! is de intensieve bemiddeling van kandidaten. Medewerkers van het WBRN zijn wekelijks op locatie. Vanaf 2018 zijn dit Millingen aan den Rijn, Groesbeek en Beek. Zij zijn daar aanspreekpunt voor kandidaten en lokale ondernemers. Door de fysieke nabijheid blijkt het eenvoudiger te zijn om verbindingen te leggen tussen kandidaten, ondernemers, maatschappelijke organisaties en de gemeentelijke inkomens- en participatieconsulenten.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 oktober, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »

6 reacties op “Aantal uitkeringsgerechtigden in gemeente Berg en Dal daalt”

 1. Leo zei:

  Hoeveel hebben nog een uitkering,hier wordt gesproken over uitstromers.

 2. Gerrit zei:

  Leuk tabelletje, zegt natuurlijk helemaal niets. Zet er ook het tabelletje van de uitkering instromers erbij, en vermeld er ook even bij hoeveel er uit de subsidie potjes komt om deze mensen te laten uitstromen. Dan wordt het verhaal een stuk minder rooskleurig.

 3. Tjerk zei:

  Zelfde vraag als Leo en Gerrit. Dachten de burgers natuurlijk even af te doen met wat uitstroomcijfertjes. Netto graag.

 4. Johanna zei:

  https://bergendal.raadsinformatie.nl/document/6827743/1/1_Kwartaalrapportage_MGR_2018_Q2

  Zie de stukken in de raad van 8 november

 5. Guido zei:

  De instromers (en meer informatie): https://www.bergendal.nl/inwoners/nieuws_45119/item/aantal-uitkeringsgerechtigden-daalt_55975.html

 6. Gerrit zei:

  Leuk geprobeerd, maar ook na het lezen van deze hossanna stukken is wordt niet duidelijk wat er netto overblijft. Waar kan ik lezen hoeveel subsidies en toeslagen hiermee gemoeid zijn en hoe dit in verhouding staat tot het netto resultaat.