Groesbeekse Bosdag 2018

GROESBEEK – Op zaterdag 20 oktober organiseert Staatsbosbeheer op het natuurkampeerterrein voor de derde keer de Groesbeekse Bosdag.

De boswachters vertellen u graag over het bosbeheer, wat er groeit en leeft in het bos en natuurlijk waar je de mooiste plekjes kan vinden.

Jong en oud

Er is buiten van alles te doen voor jong en oud. Iedereen is op deze dag tussen 12.00 en 16.00 uur van harte welkom! De toegang is gratis. Kom langs op het natuurkampeerterrein aan de Ds. J.A. Visscherlaan 2 te Groesbeek.

Boswachters ontmoeten

De Groesbeekse Bosdag is het moment om de boswachters te ontmoeten en het gesprek aan te gaan over het bos en het beheer. Verspreid over de middag zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud. Ga bijvoorbeeld eens terug in de tijd en zie hoe een paard op authentieke wijze boomstammen het bos uit sleept. Ook zal er een kunstenaar laten zien wat hij met de motorzaag van een groot blok hout kan maken. En doe mee met de prijsvraag; schat het juiste aantal openhaardhoutblokken en win de inhoud!

Timmeren, schminken en meer

Naast de activiteiten in en rondom het bos is er nog veel meer te beleven. Timmer je eigen nestkastje of laat je verrassen door een verhaal van de verhalenverteller. Kinderen kunnen zich laten schminken als hun favoriete bosdier. Probeer het doel te raken bij het boogschieten of ga op zoek naar de mooiste paddenstoelen tijdens de paddenstoelenexcursie. Rondom een knapperend kampvuur kan je genieten van een kopje koffie, thee of limonade. Het belooft een mooie middag te worden voor het hele gezin, lekker buiten in het bos!

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 oktober, 2018 door Redactie DeGroesbeek with Reacties uitgeschakeld voor Groesbeekse Bosdag 2018

Reageren is niet toegestaan.