[Update] Omroep Berg en Dal zet John Peters aan de kant, GeenStijl haalt uit

GEMEENTE BERG EN DAL – Na meer dan 800 Dorpsplein-uitzendingen zit het er op voor John Peters.

De presentator is per direct niet meer welkom bij omroep Berg en Dal. Dat meldt dagblad De Gelderlander.

Slobberpak, zij in strak gespannen broek

Reden is één van de columns in het weekblad VIA Groesbeek, die Peters al jaren op persoonlijke titel schrijft. Twee weken geleden schreef Peters een column waarin burgemeester Mark Slinkman en wethouder Sylvia Fleuren een hoofdrol hadden. Het ging om een foto van een schuttersactiviteit op de kabelkrant van de lokale omroep. “Een comedyshot (…) Hij in een wat groot uitgevallen slobberpak en zij naast hem reusachtig aanwezig in een wat al te strak gespannen broek om haar ledematen”.

Omroep wordt er op aangekeken

De column (hieronder te lezen), kost Peters nu de kop. Hij mag vertrekken bij de omroep, omdat er negatieve reacties op de column zouden zijn geweest. Hoewel het in VIA Groesbeek staat, zou de omroep er ook op aangekeken worden. “Het verstoort verhoudingen, dat kunnen wij ons niet permitteren”, zegt voorzitter Jan Verbeet tegenover De Gelderlander.

Geld nodig

Peters zou zondag een Dorpsplein-uitzending presenteren met Verbeet als gast, waarin de problematiek van de omroep centraal staat. De lokale omroep heeft meer subsidie van de gemeente Berg en Dal nodig om het hoofd boven water te houden. Peters denkt dat, door de spot te drijven met lokale politici, de subsidie een probleem zou kunnen worden en dat hij daarom weg is gestuurd.

Update 12-10-2018, 14:00 uur
En nu is er landelijk aandacht voor dit lokale dingetje. Daardoor ontstaat veel negatieve aandacht voor Omroep Berg en Dal.

Weblog GeenStijl maakt gehakt van de werkwijze van het bestuur van Omroep Berg en Dal, in verband met de aantasting van vrijheid van meningsuiting. “Jan Verbeet. Die radiozender van jou heeft geen reet te maken met een column in een blaadje. Geen reet. Ten tweede. Wat nou, reacties gehad? Als jij ‘reacties’ krijgt op een column ga je mensen ontslaan? (…) Niemand schrijft of insinueert dat Slinkman daadwerkelijk met Fleuren heeft lopen ketsen in het fietsenhok. (…) Laat die Peters gewoon schrijven wat hij wil. Vrijheid van meningsuiting enzo. Ten zesde. Hoeveel ‘reacties’ krijgt Omroep Berg en Dal nou eigenlijk op zo’n stukje? Drie? Tien? Vijftien?”, schrijft het blog.

Het hele stuk van GeenStijl is hier te vinden


De column. Oordeelt u zelf. Vrijheid van meningsuiting, of gaat het te ver?

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 oktober, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 12 reacties »

12 reacties op “[Update] Omroep Berg en Dal zet John Peters aan de kant, GeenStijl haalt uit”

 1. Name zei:

  Iemand op straat zetten die zoveel betekent voor de omroep en voor Groesbeek? Om een artikel met een knipoog? Waar zijn ze mee bezig? Denkt het bestuur hiermee werkelijk de politiek nog over te kunnen halen om extra subsidie te geven? We leven toch in een vrij land waar iedereen zijn mening mag hebben en we lachen om dit soort satire? Wat een waardeloos argument van de omroep of zit er toch iets anders achter?

 2. Bernard zei:

  Dit had al vele jaren geleden moeten gebeuren. Het is en was een nare, zelfingenomen man, die zich ver verheven voelde, niet alleen van het gewone Groesbeekse volk, maar van een ieder die met hem te maken kreeg en niet direct in zijn straatje paste.

 3. Kuul zei:

  Ik sluit me bij Bernard aan
  Echt een akelige man

 4. Jan zei:

  Als luisteraar ken je John Peters niet goed. Ik ken John Peters ook persoonlijk. Oordeel dan maar zelf. John Peters is een twee de Albert Verlinde over iedereen wat aan te zegen maar pas op zeg niets verkeerd over John Peters want dan is het hek van de dam. En dat blijkt nu ook weer. John Peters ga lekker terug naar school Groesbeek zit niet te wachten op misselijk maken persoontjes zo als jij.

 5. Joop zei:

  Het is inderdaad een naar mannetje , die er van overtuigd is altijd de waarheid in pacht te hebben

 6. Tjerk zei:

  Tuurlijk is dit geen reden om hem op straat te zetten. Vrijheid van meningsuiting is een groot goed en dat dien je te respecteren. Ook al raakt de inhoud van de column kant noch wal en is John Peters een akelige vent.

 7. Realist zei:

  Het gaat er in principe helemaal niet om of je John Peters persoonlijk wel of niet mag. Iemand ontslaan ivm een column, in een ander medium nota bene, (jawel een column en niets meer dan dat) getuigt van een bekrompenheid zonder weerga. Toekomstige vrijwilligers van de omroep zijn gewaarschuwd: wees vooral niet provocerend en zorg dat je een onopvallende grijze muis bent en gedraag je vooral onderdanig richting het ‘gezag’.

 8. Mien zei:

  En welk k,u.t. Programma ,Krijgen we nu weer op zondag van 1 tot 2 uur

 9. Keesje zei:

  Haha Mien ik denk Eric Mejers?

 10. Stemmer zei:

  De altijd verheven John schrijft zijn proza voor het plebs. Niemand begrijpt John, zelfs John zelf niet. Geen gemis voor iemand.

 11. Gerard zei:

  Wat een Sapsteel

 12. Juustem zei:

  @Jan: een spiegel voorhouden is hier wel op zijn plaats. Zoals jij over een ander spreekt, verwijt jij John Peters. Beetje gek he?