Familie Nillesen doet nu mee aan ‘Boert Bewust’

GROESBEEK – Melkveehouderij Nillesen in Groesbeek heeft zich aangesloten bij de landelijke actie “Boert bewust”.


De familie samen met burgemeester Mark Slinkman. Foto en rechten: Henk Baron.

Het bord met die tekst, dat aangeeft dat iedereen mag komen kijken op de boerderij van Martien Nillesen, werd vrijdagmiddag onthuld door burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal.

Eerste in Berg en Dal

Met “Boert bewust” willen Nederlandse agrariërs de consument meer en beter laten weten wat zij doen, hoe de bedrijfsvoering is en hoe zij omgaan met dieren en producten. In de gemeente Berg en Dal is boer Nillesen de eerste met dit label. Al eerder waren er in Beuningen en Overasselt twee boerderijen met dit label. Boer Martien Nillesen verwacht dat er rond 2020 zo’n 500 bedrijven aangesloten zullen zijn bij “Boert bewust”.

Trots en zelfbewust

Burgemeester Slinkman liet in zijn toespraak weten dat de naam in zijn ogen beter had kunnen zijn ‘Burger bewust’. “De burger moet ervan doordrongen zijn aan welke eisen een agrariër moet voldoen om aan een goed product te komen. Dat vinden we allemaal heel gewoon. Met het plaatsen van dit bord is in dit geval het melkveebedrijf trots en zelfbewust dat het een goed product levert”, zei hij.

Na de onthulling werd er geproost met melk en chocolademelk.

Artikel met dank aan Henk Baron.

Bron/Tekst: Henk Baron


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 oktober, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »

2 reacties op “Familie Nillesen doet nu mee aan ‘Boert Bewust’”

  1. Piet zei:

    Slinkman heeft 100 procent gelijk! Dat je burgers op je erf laat door een bordje in de tuin te planten heeft niks te maken met het feit je wel of niet bewust boert. Wat “bewust” boeren dan ook mag betekenen……

  2. Best off the rest zei:

    Knap staaltje werk fam. Nillesen.
    Mogen jullie trots op zijn