D66 wil schoolpleinen vergroenen

GEMEENTE BERG EN DAL – De provincie Gelderland stelt vanaf het eind van dit jaar subsidie beschikbaar voor het vergroenen van schoolpleinen.


Schoolplein Titus Brandsmaschool in Berg en Dal. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Als het aan D66 Berg en Dal ligt maakt de gemeente Berg en Dal hier ook gebruik van. De politieke partij wil de “grijze” schoolpleinen in de gemeente vergroenen.

75% bijdrage vanuit provincie

De provincie is van plan 75% van de kosten bij te dragen, met een maximum van € 17.500,- per school. Mocht het vergroenen duurder zijn, dan moet de school de rest van het geld zelf bij leggen. Dat kan onder andere via een inzamelingsactie of gemeenschapsgeld.

Mooie kans

“Dit is een mooie kans om onze grijze schoolpleinen te vergroenen (…) Het geeft een fijne leer-en speelomgeving”, aldus D66-fractievoorzitter Tessa Vorderman. Zij vraagt aan burgemeester en wethouders in Berg en Dal of er gesprekken met IVN en schoolorganisaties kunnen worden opgestart en of de organisaties ondersteuning van de gemeente kunnen krijgen bij het maken van de plannen. Tot slot wordt gevraagd of de gemeente kan onderzoeken wat er de komende jaren financieel bijgedragen kan worden.

Het college zal binnen 30 dagen met een reactie komen.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 oktober, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »

2 reacties op “D66 wil schoolpleinen vergroenen”

  1. Bas zei:

    Mooi initiatief, maar misschien is het beter om geld vrij te maken voor de afgekeurde gymzalen van de basisscholen het Vossenhol, Breedeweg en de Horst.

  2. Juustem zei:

    Mooie groene kunst-gras velden…net als bij de voetbalverenigingen, ik zeg doen!