VOLG: “Zorgelijke situatie gymzalen Groesbeek”

GROESBEEK – Achterstallig onderhoud in de gymzalen van scholen in Groesbeek-De Horst, Groesbeek-Breedeweg en de scholen Vossenhol/De Sieppe zorgen er voor dat kinderen geen goed gym-onderwijs kunnen krijgen.

Gymzaal in Kerstendal, Berg en Dal. Foto ter illustratie. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Dat zijn signalen die de politieke partij VOLG bereiken. De lokale partij stelt daarom vragen aan het college van burgemeester en wethouders over dit onderwerp.

VOLG: “Toestellen zijn niet vervangen”

De gemeente Berg en Dal is al langere tijd met de Stichting Primair Onderwijs Groesbeek (SPOG) in gesprek over het onderhoud van de gymzalen. Toestellen zijn afgekeurd en worden niet meer vervangen. “Een uiterst zorgelijke situatie waar op korte termijn een oplossing voor moet worden gevonden”, aldus VOLG.

Vragen

De partij wil weten of burgemeester en wethouders hier financieel aan bij kunnen dragen, zodat de kinderen weer goed gymonderwijs kunnen krijgen waarbij gebruik kan worden gemaakt van alle benodigde toestellen en materialen. Verzocht wordt of het college daar tijdens de raadsvergadering op 8 november op kan reageren.

Eerder al aandacht voor de gymzalen

Overigens stelde de Groesbeekse Volkspartij (GVP) vorig jaar al vragen over de verpaupering van gymzalen, nadat de partij dit in 2015 ook al had gedaan. Het college gaf beide keren aan met het schoolbestuur in gesprek te gaan.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 oktober, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »

4 reacties op “VOLG: “Zorgelijke situatie gymzalen Groesbeek””

 1. Name zei:

  En dat terwijl volg en de gvp zelf in het vorige college zaten en er niets aan deden.

 2. Thieu zei:

  VOLG zat in het vorige college. VOLG zat ook in de vorige raad en stemde tegen motie van PvdA om hier 150.000 ero aan te besteden!
  Korte termijn geheugen niet meer wat het geweest is!

 3. Johanna zei:

  De gemeente was toen in gesprek met het SPOG.
  Maar helaas tot nu toe (nog) zonder resultaat?

 4. Juustem zei:

  Ja, met alleen praten en schriftelijke vragen stellen kom je er niet. Blijkbaar gaan er dan jaren overheen. Net als met het zeebrapad (Leuth en de Breedeweg) wat er ook nog steeds niet ligt. Het is tijd voor actie, concrete voorstellen met concrete oplossingen.