Berg en Dal wacht Nijmeegse pilot met plastic zakken af

GEMEENTE BERG EN DAL – De gemeente Berg en Dal wacht nog even met de inkoop van ringen die aan lantaarnpalen bevestigd kunnen worden zodat plastic zakken niet rondslingeren.

Burgemeester en wethouders willen eerst een pilot in Nijmegen afwachten.

Rondslingerende zakken

De partij Polderbreed stelde in augustus raadsvragen over de plastic zakken. Die slingeren vaak de avond voor de ophaaldag, of de ophaaldag zelf, rond en blokkeren daarmee de stoep. Of er geen zogeheten kroonringen ingekocht konden worden, vroeg fractievoorzitter Ria Barber zich af. In Nijmegen werkt men daar ook mee.

Even wachten

Die optie is er, maar daar wil Berg en Dal nog even mee wachten. Het college van Berg en Dal kiest ervoor om de pilot in Nijmegen eerst even af te wachten. Die loopt in ieder geval nog tot eind 2018. “In overleg met de DAR komen we daarna tot de conclusie of dit al dan niet geschikt is voor onze gemeente”, leggen burgemeester en wethouders uit. De ringen zijn niet goedkoop: € 13,25 per stuk, exclusief BTW en montage. “De kostprijs is mede afhankelijk van het uiteindelijke aantal.”

Discipline vanuit bewoners

Maar ringen of niet; de plastic zakken zullen hier en daar toch wel voor (tijdelijke) blokkades blijven zorgen. “Het is aan de discipline van de bewoners zelf om de zakken zodanig neer zetten, opdat een blokkade wordt voorkomen”, aldus het college.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 oktober, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »

3 reacties op “Berg en Dal wacht Nijmeegse pilot met plastic zakken af”

  1. Gereard zei:

    Het nadeel van de plastic zakken is dat die vaak al bij een beetje wind de weg opwaaien en alleen al daarom zijn de haken een uitkomst.

  2. henk zei:

    Bindt de zakken aan elkaar met een max van 3 stuks dan waaien ze niet zo snel weg.

  3. Jeroen zei:

    Waarom weer wachten op Nijmegen terwijl dit al in veel andere gemeentes wordt gebruikt….