Freek Verhoeven (72) uit Groesbeek overleden

GROESBEEK – Freek Verhoeven, de man die ervoor gezorgd heeft dat Groesbeek nu geldt als een wijnenclave, is maandagavond overleden. De 72-jarige Verhoeven was al enkele maanden ernstig ziek.

Freek Verhoeven (links) samen met Clemens Corniele (CvdK, midden) en burgemeester Mark Slinkman (rechts). Foto en rechten: Piet Spanjers.

Wijnhoeve

In 2001 introduceerde Verhoeven de druiventeelt in Groesbeek en startte daar met zijn wijnhoeve: De Colonjes. Door zijn energie wist hij andere boeren enthousiast te maken voor de wijnteelt, waardoor Groesbeek is veranderd in een ware wijnclave. Ook worden jaarlijks in Groesbeek de Nederlandse wijnfeesten gehouden.

Inspirerende man

De huidige eigenaar van De Colonjes, Adam Dijkstra, laat weten dat Verhoeven een energieke en inspirerende man was. “Zonder hem zou de hele wijnteelt in Groesbeek er nooit gekomen zijn”, aldus Dijkstra.

Crematie

Verhoeven zal in besloten kring gecremeerd worden. Hij laat een vrouw en vijf kinderen achter.

Artikel met dank aan onze mediapartner Streekomroep RN7.

Bron/Tekst: Streekomroep RN7


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 oktober, 2018 door Redactie DeGroesbeek with Reacties uitgeschakeld voor Freek Verhoeven (72) uit Groesbeek overleden

Reageren is niet toegestaan.