Boetes voor overlast Verlichte Optochten Groesbeek en Millingen

GROESBEEK/MILLINGEN AAN DE RIJN – De vergunninghouders van de Verlichte Optochten in Groesbeek en Millingen aan de Rijn hebben dwangsommen van respectievelijk € 1000,- en € 750,- opgelegd gekregen.

Verlichte Halfvasten Optocht in Groesbeek. Foto en rechten: Iris Roselie.

Dit jaar zijn bij beide optochten de geluidsnormen overschreden.

Maatregelen

Omwonenden ervaren al langere tijd overlast van de Verlichte Halfvasten Optochten. Bij sommige wagens is de muziek belangrijker dan de verlichting, waardoor het aantal decibellen een stuk hoger ligt dan eigenlijk voorgeschreven is. Daarom is afgesproken hierop te gaan handhaven. Per overtreding zou de boete € 250,- bedragen.

€ 250,- minder dan aanvankelijk

De boetes lagen zowel in Groesbeek als in Millingen eigenlijk nog € 250,- hoger, maar na bezwaar vanuit beide organisaties is dat weer teruggeschroefd. In Groesbeek zou één wagen dubbel zijn opgenomen in de telling en in Millingen is één wagen later nog toegevoegd. Het college had in een invorderingsbesluit verwezen naar een brief waarin drie overtreders stonden in plaats van vier. “De Commissie Bezwaarschriften is van oordeel dat de vergunninghouder (in Millingen, red.) er daarom op mocht vertrouwen dat het ging om 3 overtredingen in plaats van 4”, is de juridische uitleg.

Vervolg

De conclusie is dat er veel minder overlast is ervaren door de aankondiging van het handhaven. “Voor de aankomende carnavalsoptochten en Verlichte Halfvasten Optochten gaat de gemeente voorafgaand aan deze evenementen in overleg, waarbij alle carnavalsverenigingen uit de gemeente en ook de politie worden uitgenodigd”, aldus burgemeester en wethouders in Berg en Dal over de verdere aanpak.

De optochten werden dit jaar op 9 maart 2018 (Millingen) en 10 maart 2018 (Groesbeek) georganiseerd.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 oktober, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »

2 reacties op “Boetes voor overlast Verlichte Optochten Groesbeek en Millingen”

  1. Gast zei:

    boete kan niet hoog genoeg zijn voor die gasten.

  2. Patje P zei:

    Geen boetes meer . Dat helpt blijkbaar niet. Bij overtreding. eruit, omdraaien en wegwezen.