DuurzaamheidsCafé Berg en Dal: aftrap Duurzame Dorpentoer

GEMEENTE BERG EN DAL – Op 31 oktober 2018 geeft burgemeester Mark Slinkman het startschot voor de Duurzame Dorpentoer.

Op toer

DuurzaamheidsCafé Berg en Dal gaat op toer en start in Beek. Volgend jaar op 13 februari doen we Kekerdom aan, op 22 mei Berg en Dal, op 18 september zijn we in Groesbeek en op 13 november in Millingen. Voor 2020 zijn de data nog niet vastgesteld, maar meld je dorp aan en we komen!

Dorpentoer

De Dorpentoer heeft als doel om inwoners te inspireren meer duurzaam te gaan leven, wonen en werken. Wat kan ik zelf doen en wat kunnen we samen? Dat gaat van tuinieren, biologisch koken, winkelen, energiescan, afval scheiden en je individuele footprint tot duurzaam bouwen, van het gas af en groene straten. In het
DuurzaamheidsCafé vertellen we elkaar over kleine en grote initiatieven van ons als inwoners, van buurten, organisaties en bedrijven.

Uitrollen

Slinkman opent de Dorpentoer, die we nu uitrollen over de hele gemeente na 10 succesvolle DuurzaamBeek Café’s. Wíj hebben hem al leren kennen als een bevlogen aanvoerder voor het werken aan Duurzaamheid. Hij zit vol verhalen over wat er in Berg en Dal al gebeurt, hoe de gemeente soms een handje kan helpen en welke ideeën nog op enthousiaste mensen wachten om ze op te pakken. Je krijgt ruim de gelegenheid om met hem in gesprek te gaan of je vragen te stellen.

Presentatie van projecten

Na de burgemeester hebben we vanuit 5 verschillende dorpen een korte presentatie van interessante duurzaamheidsprojecten, die zo maar een goed idee kunnen
opleveren voor je eigen buurt of dorp: elektrisch vervoer van senioren, een dorpstuin met bijenhotel, een kledingbeurs en kringloopwinkel, een startende energiecoöperatie. Na de presentaties gaan deelnemers met elkaar in gesprek over ideeën en plannetjes om samen aan te pakken. We zorgen natuurlijk voor koffie en thee en een vrolijke muzikale omlijsting.

Zelf een idee? Laat het weten!

Heb je zelf een mooi idee of project of wil je helpen om de Dorpentoer tot een succes te maken, laat het weten via samenduurzaambergendal@gmail.com en wij nemen contact op. Aarzel niet. Kom meedoen!

Wij hopen je op woensdag 31 oktober te ontmoeten in het Kulturhus in Beek. De inloop is om 19.30 uur en we starten om 20.00 uur met het programma. Entree en koffie/thee zijn gratis.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 oktober, 2018 door Redactie DeGroesbeek with Reacties uitgeschakeld voor DuurzaamheidsCafé Berg en Dal: aftrap Duurzame Dorpentoer

Reageren is niet toegestaan.