Filmvoorstelling Jan Driessen: Georgië

GROESBEEK – Zondag 18 november draait Jan Driessen weer een film, deze keer gaat de reis naar Georgië.

Deze keer neemt Jan Driessen u mee naar Georgië en Armenië, beide landen liggen in de Kaukasus.

De reis

We starten in Jerevan de hoofdstad van Armenië, daar is een cascade met 550 treden. Van hieruit zie je de berg Ararat waarop de Ark is gestrand. De Debed vallei is een mooi natuurgebied met een rivier, bossen en heuvels. Er staan nog veel oude kerken en kloosters in het land, enkele dateren van voor het jaar 800. In sommige kerken zijn nog fresco’s te zien. Hier is een kabelbaan die 5700 lang is en 380 meter hoog. Hij brengt je in 12 minuten naar de overkant. Tiblisi is de hoofdstad van Armenië, ook hier starten we in het centrum van de stad. Ze is een kruispunt tussen de Europese en Aziatische cultuur.

Christelijke cultuur

De Sameba kathedraal dateert uit 2004. De kabelbaan geeft een prachtig uitzicht over de stad. De Vredesbrug over de rivier de wordt in de avond verlicht. In Kachetië in de woestijn staan nog 15 kloosters, ze zijn uitgehouwen in de rotsen, in sommige wonen nu nog monniken. In Georgië en Armenië zijn de hoogste bergtoppen van Europa, de meest gastvrije mensen van de wereld en de oudste bouwwerken uit de Christelijke cultuur. We rijden over de Vari pas die 2400 meter hoog is naar de stad Gori. Hier is de fotograaf Stan Storimans om het leven gekomen. Daarna bezoeken we de grotten van Prometeus die feeëriek verlicht zijn. We eindigen met een bezoek aan Bordjormi, een mooi stadje met kuuroord en met geneeskrachtige waterbronnen.

Aanvang 11.00 uur. De toegangsprijs bedraagt €2,00 incl. kopje koffie. Meer informatie vind je op: www.mallemolengroesbeek.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 november, 2018 door Redactie DeGroesbeek with Reacties uitgeschakeld voor Filmvoorstelling Jan Driessen: Georgië

Reageren is niet toegestaan.