Welke dieren lopen er in uw achtertuin?

GEMEENTE BERG EN DAL – Er zwerven verschillende zoogdieren rond op plekken waar u ze niet verwacht. Bent u benieuwd wat er in uw achtertuin rondloopt?

Via Natura ook. Zij zoeken inwoners die een wildcamera in hun achtertuin willen plaatsen. En ze zoeken vrijwilligers voor het verwerken van de beelden.

Wilt u helpen met het verwerken van beelden?

Wilt u als vrijwilliger helpen bij het verwerken van de beelden? Stuur dan een mail naar Joep van Belkom via joep.vanbelkom@silvavir.com). Het verwerken van de beelden kost u ongeveer 8 uur per maand. Op 27 november is er in het gemeentehuis een bijeenkomst waarin het project wordt toegelicht en u als vrijwilliger wordt voorbereid.

Wilt u een wildcamera in uw achtertuin?

Lijkt het u leuk om een paar weken een wildcamera in uw tuin te krijgen? Meld u dan aan via info@vianatura.nl. Let op: er is maar een beperkt aantal plaatsen. Als er veel belangstelling is, kijken we eerst hoe de camera’s verdeeld zijn over de gemeente. Ook kijken we in welke omgeving de tuin ligt.

Wat is een wildcamera?

Wildcamera’s maken een foto zodra er een dier voor het oog van de camera beweegt. Dit is niet alleen leuk, spannend en leerzaam, het levert ook waardevolle informatie op over hoe wilde zoogdieren leven. Achtertuinen zijn voor dieren een soort schuilplaats. Om te achterhalen welke type tuinen dieren juist aantrekt of afstoot, zijn we op zoek naar alle verschillende type tuinen. Elke tuin is dus geschikt voor het plaatsen van een wildcamera.

Bron/Tekst: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 november, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »

2 reacties op “Welke dieren lopen er in uw achtertuin?”

  1. splinter zei:

    Plaats die maar op de oude kleefsebaan met die vuilniszakken en rotzooi die ze daar dumpen schandalig

  2. Theo P zei:

    In de buurt lopen nog wel wat lelijke zogen