23 nieuwe Gastheren en Gastvrouwen in Rijk van Nijmegen

RIJK VAN NIJMEGEN – Op 31 oktober rondden 23 recreatie- en horecaondernemers het programma IVN Gastheer van het Landschap in het Rijk van Nijmegen af.


Foto en rechten: Gemeente Berg en Dal.

De ondernemers kregen een officieel certificaat als kersverse ‘Gastheer of gastvrouw van Rijk van Nijmegen’ uit handen van de wethouders Sylvia Fleuren (Berg en Dal) en Maarten Schoenaker (Heumen).

Ondernemers ontdekken de natuur

Tijdens vier dagen leerden ondernemers over de natuur, het landschap, de geschiedenis en de cultuur van het Rijk van Nijmegen. De ondernemers (her)ontdekten het gebied met excursies door boswachters en natuurgidsen. Met als doel ze te inspireren om die ervaringen te gaan delen met hun gasten. Het zijn namelijk de mooie verhalen, weetjes en aanraders van een gastheer/gastvrouw die zorgen voor een unieke beleving die de gast nog lang bij blijft.

Ondernemend Rijk van Nijmegen

De 23 nieuwe gastheren/gastvrouwen zijn ondernemers die de regio Rijk van Nijmegen nog beter op de kaart willen zetten. Het zijn onder andere ondernemers met een Bed & Breakfast, restaurant, (mini)camping, hippisch centrum, centrum voor spiritualiteit of buitenkunst, kunstactiviteiten, groepsaccommodatie, imkerij, hotel, agrarisch museum of een boekhandel.

Over Gastheer van het Landschap

Recreanten laten de aanwezigheid van natuur in de omgeving steeds vaker meewegen in de keuze voor hun verblijf. Tegenwoordig is er over gebieden steeds meer informatie beschikbaar door apps, routes en kaartjes. Maar het zijn juist de authentieke en unieke verhalen van mensen, de verborgen weetjes en de originele tips die zorgen dat de gast de natuur en het landschap echt beleeft. Met het programma Gastheer van het Landschap biedt IVN ondernemers de kans om in te spelen op de behoefte van de gast, mee te bouwen aan het imago van een gebied en te zorgen voor het belang van een mooi landschap voor toeristen en mensen uit de omgeving.

Gastheer van het Landschap Rijk van Nijmegen wordt mede mogelijk gemaakt door provincie Gelderland, gemeente Nijmegen, gemeente Heumen en gemeente Berg en Dal. Zie voor meer informatie: www.gastheervanhetlandschap.nl.

Bron: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 november, 2018 door Redactie DeGroesbeek with Reacties uitgeschakeld voor 23 nieuwe Gastheren en Gastvrouwen in Rijk van Nijmegen

Reageren is niet toegestaan.