Najaarsnota 2018 Berg en Dal: klein tekort

GEMEENTE BERG EN DAL – Uit de Najaarsnota blijkt een tekort van € 56.000.

Een belangrijke reden voor dit tekort is dat de gemeente Berg en Dal minder geld van het Rijk ontvangt (de algemene uitkering).

Andere oorzaken

Een andere reden zijn de toegenomen kosten in het sociaal domein; de WMO en Jeugdzorg. Andere oorzaken zijn de kosten voor huishoudelijke hulp, afval en wachtgelden voor oud- wethouders. Het tekort wordt vanuit de algemene reserve gedekt.

Voorjaarsnota-Najaarsnota

De gemeenteraad heeft op 5 juli 2018 de Voorjaarsnota 2018 vastgesteld (-/-€ 1.658.000). Ten opzichte van de Voorjaarsnota komt de Najaarsnota komt uit op een nadeel van € 56.000. Naast de genoemde negatieve afwijkingen zijn er ook afwijkingen die het resultaat positief beïnvloeden: minder bijstandsuitkeringen en lagere bedrijfsvoeringkosten dankzij vacatures die niet zijn ingevuld.

Wat is de Najaarsnota?

De gemeente maakt jaarlijks een begroting. In de loop van het jaar zijn er twee momenten waarop wijzigingen aan de raad gerapporteerd worden. Dit doet de gemeente Berg en Dal in juli met de Voorjaarsnota en in december met de Najaarsnota.

Wanneer wordt de Najaarsnota besproken?

Op donderdag 13 december behandelt de gemeenteraad de Najaarsnota. De politieke partijen kunnen dan nog onderdelen van de najaarsnota wijzigen.

Bron: Persbericht gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 november, 2018 door Redactie DeGroesbeek with Reacties uitgeschakeld voor Najaarsnota 2018 Berg en Dal: klein tekort

Reageren is niet toegestaan.