Sloten komende maanden gebaggerd

GEMEENTE BERG EN DAL – Waterschap Rivierenland gaat verschillende sloten in onze gemeente de komende maanden baggeren. Dat is best bijzonder want dit doen ze eens in de 15 tot 20 jaar!


Foto: gemeente Berg en Dal.

Bagger

Bagger is een laag modder op de bodem van sloten, rivieren en kanalen. Deze laag wordt in de loop van de tijd dikker doordat plantenresten naar de bodem zakken. Hierdoor worden de watergangen ondieper. Bij het baggeren scheppen we de laag modder uit de watergangen.

Waarom baggeren we eigenlijk?

Hoe meer zand en modder, hoe minder water er in beken en sloten zit. Hierdoor is de kans op een overstroming groter. Ook gaan planten- en dierenleven achteruit als er te veel bagger in het water zit. In bagger zitten namelijk plantenresten die aan het verteren zijn. Hiervoor gebruiken ze veel zuurstof. Levende planten en vissen hebben zo minder zuurstof.

Hoe ruimen we bagger op?

We scheppen de bagger met kranen van de bodem. Dit is te zien op de foto. Waar dat kan spreiden we de bagger uit rondom de sloot op het land. Of we brengen we het met vrachtwagens naar een opslaglocatie.

Brief

Direct aanwonenden krijgen een brief van Waterschap Rivierenland zodra er bij hen gebaggerd gaat worden.

Bron/Tekst: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 november, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »

1 reactie op “Sloten komende maanden gebaggerd”

  1. zo is het zei:

    lijkt me wel handig om omwonende te informeren, zodra die zooi op de kant ligt komt er een ongelooflijke penetrante geur van af.