Paniek bij Kinderhulp: 9.893 kinderen op wachtlijst voor Sintcadeau

DEVENTER – 1 op de 9 kinderen groeit in Nederland op in armoede.

Voor hen is pakjesavond vieren helemaal niet zo vanzelfsprekend.

Nationaal Fonds Kinderhulp

Nationaal Fonds Kinderhulp zorgt ervoor dat een groot deel van deze kinderen toch een cadeautje krijgen van de Sint. Het aantal aanvragen is dit jaar echter zo hoog, dat 9.893 schoentjes dreigen leeg te blijven. Kinderhulp maakt zich daarom ernstig zorgen.

Teleurgestelde kinderen

December is niet voor alle kinderen een feestje. Tot groot verdriet komt de Sint bij duizenden kinderen niks brengen op 5 december, terwijl zij zien dat vriendjes en buurtkinderen wél een cadeautje krijgen. Daarom organiseert Kinderhulp, met dank aan de VriendenLoterij, sinds 2000 Actie Pepernoot. Maatschappelijke organisaties kunnen bij Kinderhulp een cadeaukaart ter waarde van € 20,- aanvragen en daarmee bij Bol.com een persoonlijk cadeau voor het kind uitzoeken. Kinderhulp wordt overspoeld met verzoeken om een Sinterklaascadeau: het ziet er zelfs naar uit dat het fonds meer dan 9.500 kinderen moet teleurstellen op pakjesavond.

Het aantal verzoeken om Sinterklaascadeau blijft stijgen

De afgelopen jaren stroomden de Sinterklaasverzoeken binnen. Zo maakte Kinderhulp in 2014 50.000 kinderen blij op 5 december en vorig jaar maar liefst 77.142 kinderen. Dit jaar hoopt het fonds weer veel kinderen een Sinterklaascadeautje te kunnen geven, maar dan valt er alsnog een groot aantal kinderen buiten de boot. Rudolph van Veen, ambassadeur: “We maken ons ernstig zorgen bij Kinderhulp! Dat er ruim 9.500 kinderen geen cadeautje dreigen te krijgen van de Sint, dat zou toch niet moeten mogen?! We hopen van harte dat we hen tóch de magie van pakjesavond kunnen bezorgen.”

Beroep op Kinderhulp verdubbeld

Niet alleen de verzoeken om een Sinterklaascadeau stijgen hard. De aanvragen voor simpele dingen zoals zwemlessen, een dagje uit, een fiets, opleiding of een laptop zijn met een gemiddelde van 1.600 aanvragen per maand bijna verdubbeld ten opzichte van voorgaande jaren. “Kinderhulp staat voor een flinke uitdaging, maar die gaan we aan. Want alle kinderen moeten erbij kunnen horen!”, aldus Rudolph.

Kijk voor meer informatie op www.kinderhulp.nl/pakjesavond.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 november, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »

4 reacties op “Paniek bij Kinderhulp: 9.893 kinderen op wachtlijst voor Sintcadeau”

 1. rowdy zei:

  Dan zijn ze goed op weg om ons in armoede te duwen als de ouders al geen geld meer hebben om een cadeautje te kopen. Stop met kinderfonds. Het is een sigaar uit eigen doos. Door de stijgende wachtlijsten (belastinggeld) krijgen de kinderen geen stuiver , maar juist de “verkeerden”. Ze kunnen beter een stint bij de sint kopen groot genoeg om daar de cadeautjes van alle kinderen in te doen ipv.de kinderen in de stint te stoppen.

 2. Bert zei:

  # knakworst rowdy
  Wat ben jij een leeghoofd
  Ik wed dat jou iq nog lager is als die van een aap
  je hebt geluk dat je je echte naam niet gebruikt hebt lafbek

 3. rowdy zei:

  Waarom zulke taal gebruiken als je denkt dat ik ongelijk heb.
  Je laat je wel kennen.

 4. rowdy zei:

  Het was inderdaad niet slim van mij of beter gezegd dom van mij om hierop te reageren. Als je je door emoties laat leiden, mede door de vele negatieve berichtgeving in het nieuws, waar je niet vrolijk van wordt dan tast dat het denkvermogen aan. Mocht ik door mijn ongefundeerde beschuldigingen die totaal misplaatst en volledig uit de lucht zijn gegrepen mensen of instanties ten onrechte beschuldigd, beledigd of in diskrediet heb gebracht dan bied ik hier mijn verontschuldigingen aan. Je hoort mensen/instanties die het goed voor hebben met onze onschuldige kinderen die net zo veel verdienen als wij toen wijzelf ook nog die leeftijd hadden niet de grond in te boren.
  Nogmaals het was niet de bedoeling mensen in diskrediet te brengen maar ze juist te prijzen voor de goede ideeen. Ik hoop hiermee een voorbeeld te stellen voor iedereen dat men niet zo maar iets ongefundeerds de ether in te slingeren zonder eerst nagedacht te hebben.