Cursus MHFA: Eerste hulp bieden bij “verwarde” mensen

GEMEENTE BERG EN DAL – Wat doe je als een geliefde, vriend, familielid, buurvrouw of leerling een paniekaanval krijgt, het bed niet meer uitkomt of steeds somberder wordt?


Foto: Indigo.

De cursus Mental Health First Aid (MHFA) vergroot je je kennis over psychische aandoeningen en leert je situaties beter inschatten.

Leren

Je ontwikkelt vaardigheden om te kunnen handelen, zowel bij mensen met beginnende psychische problemen als bij mensen die in een crisis verkeren. Je leert eerste onder andere hulp te bieden aan mensen met (beginnende) psychische problemen, hoe je in een crisissituatie kunt handelen. En je ontvangt informatie over veelvoorkomende psychische aandoeningen (depressie, angst, middelengebruik, psychose).

Waar en voor wie?

In 2019 organiseert Indigo deze cursus in diverse gemeentes in de regio Nijmegen: Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen en Wijchen. De cursus is bedoeld voor inwoners, vrijwilligers en werkenden in de deelnemende gemeenten zónder of met weinig kennis van de GGZ (geestelijke gezondheidszorg) en wordt gefinancierd vanuit subsidie van ZonMW. Quote van een deelnemer: “Door de cursus heb ik meer inzicht en begrip voor de psychische klachten van mensen en hoe te kunnen handelen om ze te helpen. Een echte aanrader deze cursus te volgen”.
 

Info

Bij volledige deelname ontvang je een bewijs van deelname. Een certificaat, met een geldigheidsduur van 3 jaar, wordt verstrekt na deelname aan de trainingsbijeenkomsten en het maken van een toets.
• De cursus wordt gegeven door MHFA-gecertificeerde trainers
• Deelnemers per groep: maximaal 15 personen
• Duur: 4 bijeenkomsten van 3 uur, verspreid over 4 à 5 weken

Kijk voor een cursus bij u in de buurt op www.mhfa.nl of informeer bij Indigo tel. 026-3124483 of info@indigogelderland.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 december, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »

1 reactie op “Cursus MHFA: Eerste hulp bieden bij “verwarde” mensen”

  1. Wim zei:

    Een hoop hulp nodig.