Graafwerkzaamheden langs spoor aan Dorpsstraat Groesbeek

GROESBEEK – De gemeente Berg en Dal is aan het graven langs het spoor aan de Dorpsstraat in Groesbeek.

De Spoorbeek langs het gemeentehuis. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl (archief 2017).

Dit is omdat de Spoorbeek (het beekje naast het gemeentehuis) indien mogelijk wordt verbonden met de beek aan de andere kant van de weg (richting De Spil).

Wat gebeurt er op dit moment?

De gemeente is op zoek naar een buis die onder de Dorpsstraat ligt. De gemeente wil namelijk weten op welke diepte de buis ligt. Als de buis op de juiste diepte ligt, kunnen we op een makkelijke manier een verbinding maken tussen de twee beekjes.

Waarom verbinden?

Op dit moment zorgen drie pompen ervoor dat er water door de Spoorbeek stroomt. Onderhoud van deze pompen is kostbaar. Door de beekjes te verbinden zijn deze pompen niet meer nodig.

Onprettige geur

Als water te laag staat of de bron door langdurige droogte minder water geeft, vult de Bronbeek (heet beekje bij de kerk) de Spoorbeek aan. Hierdoor komt er minder water rechtstreeks in de Bronbeek. Dit zorg voor een onprettige geur bij de waterbak bij restaurant Le Monde. Door de verbinding van de Spoorbeek wordt dit voorkomen.

Bron: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 december, 2018 door Redactie DeGroesbeek with Reacties uitgeschakeld voor Graafwerkzaamheden langs spoor aan Dorpsstraat Groesbeek

Reageren is niet toegestaan.