Burgemeester Slinkman te gast in Focus Politiek

Gemeente Berg en Dal – Burgemeester Mark Slinkman is op donderdag 20 december te gast in een speciale eindejaarsuitzending van het radioprogramma Focus Politiek bij Omroep Berg en Dal.


Foto: Gemeente Berg en Dal

Het programma wordt van 20.00 tot 21.00 uur rechtstreeks uitgezonden vanuit de studio in Groesbeek en op 27 december herhaald.

Terugblik

Presentator Gerard Polman zal samen met Slinkman onder meer terugkijken op de afgelopen drieënhalf jaar, waarin hij burgemeester is van de gemeente Berg en Dal. Vóór die periode, was hij zeven jaar eerste burger van de gemeente Rijnwaarden, dat later bij een herindeling is opgegaan in Zevenaar. Met 35 jaar was hij toen een van de jongste burgemeesters van Nederland.

Toen en nu

Heeft Slinkman in de afgelopen tien jaar het ambt zien veranderen? Wat ziet hij als zijn voornaamste taken als burgemeester en/of burgervader? Hoe beziet hij de veiligheid van de inwoners: overlast, criminaliteit, vuurwerkvrije zones?

Onverwachte aspecten

In het interview met de burgemeester wil de redactie van Focus Politiek de luisteraars ook met diens andere onverwachte aspecten laten kennismaken. Zo heeft hij enkele jaren geleden een boek geschreven over een Joods ondernemersgezin tijdens de Tweede Wereldoorlog. En kan hij wellicht al iets vertellen over plannen voor de herdenkingen die in 2019 plaatsvinden ter gelegenheid van 75 Jaar Vrijheid.
Ook op de vraag wat voor bijzonder vrijwilligerswerk hij al jarenlang vervult kan burgemeester Slinkman op donderdag 20 december tussen 20.00 en 21.00 uur antwoord geven.

^JWi

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.
[relatedPosts]


Tags: , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 december, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »

7 reacties op “Burgemeester Slinkman te gast in Focus Politiek”

 1. Jan zei:

  Wordt een zoetsappig gesprekje als Polman dat doet.
  Had liever John Peters onze burgervader aan de tand willen horen voelen maar ja, de media mag in Groesbeek niet meer kritisch zijn na het ingrijpen van de politiek en dat maakte lokale radio nog net ff leuker en waar het voor bedoeld is.
  Met de toegekende subsidie van €200.000 zal het er juist onder invloed van diezelfde politiek niet beter op worden.

 2. Gerrit zei:

  Idd Jan, helaas is dit een landelijke trend. En onze minister Ollongren ook nog een campagne beginnen om fake nieuws te kunnen onderscheiden. Wat een poppenkast het toch geworden in Nederland en dus ook helaas Groesbeek.

 3. Stemmer zei:

  Wat een onzin van Jan en Gerrit. Is het plotseling een goede uitzending als je een gast/politicus schoffeert? Een interview is bovendien geen verhoor. Mijn advies: Luister eerst en oordeel dan…

 4. Gerrit zei:

  Beste Stemmer, begrijpend lezen is idd best moeilijk.

 5. Paul Jacobs zei:

  Beste Jan, Omroep berg en Dal ontvangt geen €200.000,- subsidie van de gemeente. Feitelijk komt het neer op een bedrag van ongeveer €75.000,- voor 5 jaar. Dat is zo’n kleine €15.000,- per jaar.

 6. Jan zei:

  Beste Paul,
  Volgens jou is onderstaand bericht dus uit de duim gezogen??
  https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2389711/Omroep-Berg-en-Dal-krijgt-extra-geld-van-gemeente

  De subsidie was eerder €30.000 per jaar en als het geen €45.000 zou worden dan zou de stekker er uit gaan konden we lezen en waren de woorden van voorzitter Jan Verbeet!
  Een dag voor de raadsvergadering stond al in de kranten dat de Gemeente deze subsidie had toegekend.
  Jouw beredenering klopt echter is dat de extra subsidie die wordt/is toegekend bovenop de vorige van €30.000.
  Dat maakt in totaal dus €45.000 per jaar

 7. Paul Jacobs zei:

  Beste Jan,
  Dat de omroep ‘op papier’ een fors bedrag ontvangt is waar. Echter vloeit er direct een groot gedrag terug naar de gemeente. Dit in de vorm van huur van de studio. (vestzak, broekzak)
  Daarnaast ontvangt de gemeente van de centrale overheid geld voor elk huishouden dat een lokaal radio/tv signaal ontvangt.
  Dat geld ‘sluist’ de gemeente a.h.w. door.
  Netto betaald de gemeente uit eigen middelen dus een bedrag van ongeveer € 15.000,- per jaar.