Gemeente vraagt inwoners om hun mening over vuurwerk

Gemeente Berg en Dal – De gemeente Berg en Dal vraagt haar inwoners om hun mening over het afsteken van vuurwerk. Vanaf 15 december 2018 tot en met 15 januari 2019 kunnen zij hun mening geven via een enquête (klik hier).

De enquête is in te vullen via de website van de gemeente, of via het facebook- of en twitteraccount van de gemeente. Vanaf 15 december is de enquête ook in te vullen in Het Gemeentenieuws.

De resultaten van het onderzoek worden door de gemeenteraad gebruikt om een besluit te nemen over bijvoorbeeld het wel/niet aanwijzen van vuurwerkvrije zones bij de jaarwisseling 2019/2020 (en eventueel daarna).

^JWi

Bron: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.
[relatedPosts]


Tags: , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 december, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 12 reacties »

12 reacties op “Gemeente vraagt inwoners om hun mening over vuurwerk”

 1. Rasechte Groesbeekse zei:

  Afschaffen die handel !

 2. Rob zei:

  Vanaf 22.00 uur pas beginnen met afsteken in plaats van 18.00 uur, het is toch allemaal verpest door die levens gevaarlijke rotzooi die ze afsteken.

 3. Wim zei:

  Niks tegen vuurwerk met oud op nieuw. Maar zijn nu al weer bezich daar heb ik wel moeite .

 4. jan zei:

  er mag toch maar de laatste 3 tot 4 dagen van het jaar vuurwerk worden verkocht?, en dan pas op oudjaarsdag vanaf 22.00 uur worden afgestoken?.Hoe kan het dan dat de jeugd (10-12jaar) hier al in de straat loopt te knallen. Nederland is een land van de regeltjes, maar controle en handhaven ho maar.Is ook nog eens levensgevaarlijk (illegaal) spul en niet te vergelijken met 35 jaar geleden simpele rotjes die ik toen kocht.Compleet afschaffen en verbieden zeg ik.

 5. Patje P zei:

  Stoppen met die rotzooi.

 6. Betullinghelptniet zei:

  Verbieden helpt niet er zal altijd vraag blijven en dus ook aanbod vooral hier iedereen gaat dan naar Duitsland. En de harde knallen die men nu al hoort zijn toch al van illegaal vuurwerk, kortom niet te handhaven.

 7. Barbara zei:

  Mijn hond is nu al over de zenuwen van het geknal. Als ik een plaats wist waar geen vuurwerk hoorbaar wordt afgestoken dan hoor ik dit graag van iemand. Ik vertrek direkt daarheen…!

 8. Rob zei:

  Op de Noordpool Barbara.

 9. Suna zei:

  Illegaal vuurwerk is al verboden. Dus om nou het legaal gekeurd consumenten vuurwerk te verbieden wat al 364 dagen per en 16 uur per jaar verboden is gaat veel te ver. De overlast die men NU ervaart is dus al verboden. Je neemt de overlast van ilegaal vuurwerk VOOR de jaarwiiseling niet weg door het legaal vuurwerk te verbieden.

  Daarbij hoor ik al veel minder k allen dan jaren geleden.

 10. Gerrit zei:

  Barbera, echte aanrader

 11. zo is het zei:

  Het probleem is dat men totaal geen rekening houdt met angstige mensen en vooral dieren. Weet je hoeveel werk, tijd en energie het kost om een dier gerust te stellen dat totaal in de stress zit door die harde knallen? Wekenlang zitten huisdieren in angst omdat men het leuk vind om (illegaal) vuurwerk af te steken terwijl dat gewoon verboden is. De gemeente schermt met BOA`s maar ik heb er nog nooit eentje gezien die bezig is met handhaving! Ik geloof ook niet in een totaal verbod en denk ook niet dat mensen zich kunnen verplaatsen in de situatie van een ander die er wel overlast door ervaart. Wat zou het ontzettend mooi als iedereen 1 uurtje op oudejaarsavond geen vuurwerk afsteekt tussen 21.30 – 22.30 uur. Mensen kunnen dan nog met hun huisdier naar buiten voor ze zich bevuilen in huis van angst. Krijgen we dit voor elkaar in onze gemeente? Willen ouders dit hun kinderen meegeven zodra ze met hun vuurwerk op pad gaan? Hebben we dit voor elkaar over? Wat is nou een uurtje? Ik hoop echt dat we elkaar wat gunnen en begrip kunnen opbrengen voor mensen die wel huisdieren met grote angsten hebben..

 12. hentje zei:

  alleen vuurwerk afsteken van 0.00 tot 01.00 en een verbod in het buitengebied