Voorzieningenhart Op de Heuvel start De Rookvrije generatie

GEMEENTE BERG EN DAL – Om kinderen te beschermen tegen sigarettenrook wil een meerderheid van de Nederlanders (52%, 2017) zich inzetten om plekken waar veel kinderen komen rookvrij te maken.


Foto: DeGroesbeek.nl

Herhaling

Nogmaals vraagt de redactie uw aandacht voor het onderstaande persbericht. Maandag 7 januari is de officiële opening om 13.50 uur van het Rookvrije Schoolplein.

Roken

De inzet om plekken waar kinderen komen rookvrij te maken blijkt uit onderzoek van Kantar Public in opdracht van KWF Kankerbestrijding. Door de plekken waar juist veel kinderen komen rookvrij te maken, worden kinderen niet alleen beschermd tegen de schadelijke gevolgen van (mee)roken, maar komen ze ook minder in de verleiding om zelf te gaan roken.

Rookvrij

De gebruikers van Voorzieningenhart Op de Heuvel in Groesbeek hebben daarom met elkaar afgesproken niet alleen het gebouw, maar ook het omliggende terrein rookvrij te maken. Zo gaan we op de Stekkenberg samen naar een Rookvrije Generatie.

Doel

Roel Kuppens, directeur basisschool Op de Heuvel: “Ons doel is niet mensen te laten stoppen met roken, maar we willen voorkomen dat kinderen beginnen met roken. Het is geen ‘rokertje pesten’.”

Onthulling

De gemeente Berg en Dal zet zich in voor een Rookvrije Generatie en daarom zal wethouder Irma van de Scheur aanwezig zijn bij de opening. Om 13.50 uur zal zij het bord onthullen wat aangeeft dat wij samen werken aan een Rookvrije Generatie en daarmee opent zij het eerste rookvrije schoolplein van de gemeente Berg en Dal.

^JWi

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.
[relatedPosts]


Tags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 januari, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »

2 reacties op “Voorzieningenhart Op de Heuvel start De Rookvrije generatie”

 1. Pvdc zei:

  Goed initiatief, verban de sigaret, sigaar, pijp, joint, enz. Weg die ziek makende materie.

 2. rowdy zei:

  Leest eerste instantie goed rookvrij maken. Maar er zit een adder onder het gras. Wat namelijk als deze kinderen waar nu een rookvrije
  ruimte voor wordt gemaakt op latere leeftijd toch gaan roken omdat ze door vriendjes/vriendinnetjes, familie,kennissen en buitenwacht
  gemanipuleerd worden. Wat heeft het voor deze kinderen dan voor nut om rookvrije ruimtes te maken? Deze kinderen worden dan aan hun lot overgelaten omdat ze inmiddels meerderjarig zijn. Vervolgens wordt er voor de nieuwe generatie kinderen hetzelfde verhaaltje verteld. Het is beter het roken te verbieden en de sigaret in de ban te doen i.p.v. de zwaktes van de mens uit te buiten voor financieel gewin.
  Ook hier geldt: de een zijn dood is de ander zijn brood (lees tabaksindustrie). Oftewel in gebed: geef ons heden ons dagelijks brood maar verlos ons niet van het kwade (roken=in aanraking met de duivel(lucifer). Met een lucifer zet je jezelf van binnen in
  “brand”. Dus kappen met de sigaretten en het financiele gewin i.p.v.net doen alsof.