Oliebollenverkoop voor Vlinderkind.nl

GROESBEEK – Iets kleins doen, maar van grote betekenis voor een ander? Koop je oliebollen dit jaar dan bij Jumbo Groesbeek.


Foto en Rechten: RAW Fotografie.nl – Yade uit Groesbeek

Stichting Vlinderkind

Op 29, 30 en 31 december koop je daar de lekkerste, verse oliebollen van Gebakkraam Saedt en draag je daarmee direct bij aan een ongelooflijk belangrijk en goed doel: Stichting Vlinderkind. Zeker weten dat de oliebollen dan éxtra goed smaken!

Vlinderkinderen

Stichting Vlinderkind zet zich in voor kinderen met Epidermolysis Bullosa, afgekort EB. Een erfelijke, zeer ernstige en helaas nog steeds ongeneeslijke huidaandoening waarbij de hechting van de verschillende lagen waaruit een huid bestaat, verstoord is. Door de lichtste wrijving van alledaagse dingen als douchen, kauwen, knuffelen of gewoon het dragen van kleding ontstaan bij EB-patiënten blaren. Blaren met onder meer ondraaglijke pijn en jeuk als gevolg, heel naar. Kinderen met de ziekte EB worden ook wel ‘Vlinderkinderen’ genoemd, omdat de huid zo teer is als de vleugel van een vlinder.

Onbekend

Iedere 20 dagen wordt er in ons land een baby geboren met EB, waarvan meer dan de helft op jonge leeftijd overlijdt. Veel ouders van kinderen met EB zijn na de geboorte van hun kind totaal onbekend met de ernstige huidaandoening. Ziekenhuispersoneel weet niet hoe te handelen, en de weg naar de specialisten in Groningen is vaak lang. Om dit te verbeteren zijn verschillende initiatieven gestart, die uiteindelijk onder het motto ‘samen sterk’ hun krachten hebben gebundeld in Stichting Vlinderkind.

Doel

Stichting Vlinderkind zorgt voor de financiële ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek naar de genezing van EB, zorgt voor meer naamsbekendheid en bewustwording en zet zich op allerlei manieren in om de kwaliteit van leven voor kinderen en volwassenen met EB te verbeteren. De impact die de aandoening heeft op de levens van kinderen en volwassenen met EB, maar ook op hun families en direct betrokkenen is groot. Met goede verzorging wordt erger voorkomen, maar goede verzorging kost ook heel veel geld en de ziektekostenverzekering dekt lang niet alle kosten. Wetenschappers geloven dat de ziekte uiteindelijk genezen kan worden, maar hiervoor is nog heel veel onderzoek nodig.

Initiatief

Op 29, 30 en 31 december worden de oliebollen bij Jumbo Groesbeek verkocht. Iedere dag kun je vanaf 8.00 uur terecht bij de vrijwilligers, die klaarstaan met de heerlijke oliebollen voor het goede doel! En voor ná de feestdagen: breng je lege flessen naar de Jumbo en doneer je statiegeld (emballagebon) met één druk op de knop aan Stichting Vlinderkind! Met jouw waardevolle bijdrage aan deze acties help je veelvuldig onderzoek naar EB mogelijk maken. Hiermee kun je heel veel verschil maken voor de Vlinderkinderen. Alvast hartelijk bedankt namens Stichting Vlinderkind!

Meer informatie omtrent de Stichting Vlinderkind vindt u op de site van de stichting.

^JWi

Bron: Stan Bons ism DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.
[relatedPosts]


Tags: , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 december, 2018 door Redactie DeGroesbeek with Reacties uitgeschakeld voor Oliebollenverkoop voor Vlinderkind.nl

Reageren is niet toegestaan.