Filmvoorstelling Rusland in de Mallemolen

GROESBEEK – Zondag 27 januari wordt er weer een filmvoorstelling georganiseerd bij de Mallemolen.

Nieuwe jaar

Het nieuwe jaar wordt afgetrapt met een film over Rusland en startpunt zal zijn op het Rode plein in Moskou. Daar staan kathedralen, het paleis en de klokkentoren. Er volgt een ritje met de Metro, de mooiste en de snelste van de wereld. Daarna wandelt men door het centrum van Moskou en staat men even stil bij het monument voor de gesneuvelde soldaten uit de Tweede Wereldoorlog. Daarna wordt de Verlossers kerk bezocht die vermaard is om haar mozaïeken en de deur die geheel gesmeed is van zilver metaal.

Tweede film

In de tweede film, bezoekt men “De Gouden Ring”, dat zijn een aantal oude stadjes, die gelegen zijn in een ring rond Moskou, ze staan op de Wereld erfgoed lijst van Unesco. Hier worden een paar kathedralen bezocht die vermaard zijn om hun fresco’s, iconen en houtsnijwerk.

Derde film

De derde film gaat naar Sint-Petersburg, de stad met het wereldberoemde museum de “Hermitage”. Hier wordt er gekeken naar het buitenpaleis met de vele beelden en fonteinen. Ook worden de Petrus en Paulus kathedraal bezocht. Hier zingt het beroemde Kovcheg koor uit Sint-Petersburg.

Start

Aanvang 11.00 uur – entree € 2,00 incl. kopje koffie/thee. Cultureel Centrum de Mallemolen Kloosterstraat 11 te Groesbeek.

^JWi

Bron: De Mallemolen ism DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.
[relatedPosts]


Tags: , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 januari, 2019 door Redactie DeGroesbeek with Reacties uitgeschakeld voor Filmvoorstelling Rusland in de Mallemolen

Reageren is niet toegestaan.