Nieuwjaarsrecepties Gemeente Berg en Dal

GEMEENTE BERG EN DAL – Het nieuwe jaar is inmiddels goed gestart.

Redactionele vraag

In December vroeg de redactie van DeGroesbeek.nl om uw nieuwjaarsreceptie bij ons bekend te maken. Inmiddels hebben wij er een aantal mogen ontvangen waarvoor dank. Wij hebben de ingezonden berichten samengevoegd in dit artikel waarbij de nodige jubilarissen zeker niet mogen ontbreken.

Popkoor Trente Plus

We starten met Popkoor Trente Plus. Popkoor Trente Plus is een gezellig, zingend en swingend popkoor. Trente Plus staat al enige jaren onder leiding van Reinoud van der Haar en wordt begeleid door een 4 mans-band. Tijdens de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst op 6 januari jl. zijn maar liefst 6 koorleden in het zonnetje gezet: zij zijn allen al 25 jaar lid. Met veel plezier en enthousiasme dragen deze leden al 25 jaar hun steentje bij aan de vele optredens die Trente Plus in de afgelopen jaren heeft mogen verzorgen. Via deze weg doet het popkoor een oproep aan mensen die het leuk lijkt om ook mee te zingen. Kom dan een keer bij een repetitie-avond en ervaar waarom hun jubilarissen nog steeds zo enthousiast zijn. Met ingang van 12 maart verhuist de vaste repetitie-avond naar de dinsdag en iedereen is van harte welkom om een keer te komen kijken of mee te zingen. Mail naar info@trenteplus.nl voor meer informatie.


Foto en Rechten: Wil Kosman. v.l.n.r. Eveline van Osch, Wilma Peters, Hemmy van Haaren, Marianne Peters, Susanne Luijben en Wiro Willems

Fanfare Wilhelmina

Ook op dezelfde dag was de nieuwjaarsreceptie van Fanfare Wilhelmina. Voorzitter Miel Fransen keek samen met zijn leden terug naar 2018 waarin de fanfare haar 120 jarig jubileum vierde, het was een prachtig feest. Daarnaast werd er ook stilgestaan bij het nieuwe jaar dat Wilhelmina voor de boeg heeft, een jaar waarin met name veel aandacht besteed gaat worden aan jeugd en muziek. Standaard muziekonderwijs op de basisschool staat hoog op het verlanglijstje van de vereniging en daar wordt hard aan gewerkt. Natuurlijk werden ook de jubilarissen gehuldigd: Paul Kamps en Guus Kersen beide 5 jaar lid. Don Wolters, Theo Roelofs en Lianne Roelofs 12,5 jaar lid. Gerrit de Leeuw en Kelly Derksen 25 jaar lid en Toon Heijmans vierde zijn 40 jarig jubileum bij de vereniging. Raymond Saedt is maar liefst 50 jaar lid van Wilhelmina maar kon helaas niet aanwezig zijn bij de receptie, maar zal zeker later dit jaar nog in het zonnetje gezet worden. De Wilhelminapluim, een extra waardering voor een lid dat zich op bijzondere wijze voor de vereniging inzet, werd toegekend aan Theo Roelofs! Naast dat Theo een van de basblazers is binnen het orkest, is hij o.a. jarenlang betrokken geweest bij de commissie werving en opleiding en heeft hij sinds vorig jaar de organisatie van de rommelmarkt op zich genomen, een gigantische klus. Muziek mocht deze middag natuurlijk ook niet ontbreken, het opleidingsorkest en de Jeugd Percussiegroep zorgden voor een sfeervolle muzikale omlijsting.


Foto en Rechten: Theo Kersten lid Fanfare Wilhelmina, op de foto de jubilarissen van Fanfare Wilhelmina

DVSG

We blijven nog even bij 6 januari. Voor mensen die lid waren van de diverse verenigingen was dit namelijk een drukke dag. Ook voor de leden van DVSG was dit namelijk de dag van hun nieuwjaarsreceptie. Voorafgaand aan deze receptie werd traditioneel de nieuwjaarswedstrijd gespeeld tegen oud gediende uit het verleden. Voorzitter Henk Janssen keek tijdens de receptie nog even terug op 2018 en vooruit naar 2019 waar hopelijk de nieuwbouw plannen zijn aanvang kunnen nemen. Daarna werd er stilgestaan bij de jubilarissen van dit jaar. Tim Schoenmakers, Bart de Bruin, Gerard Teunissen, Ton van Doorn, Nik van Doorn, Thom Jochoms, Kaj Eikholt, Peter Wijers, William Nillesen en Henk Schaap wegens hun 25 jarig lidmaatschap. Jos Peters en Ruben Haerkens voor hun 40 jarig lidmaatschap. Ben de Haan, Hennie Peters, Willie Elbers en Hans de Haan werden gehuldigd voor hun 50 jarig lidmaatschap. Tevens voor hun 60 jarig lidmaatschap werden Jan de Haan en Jos Giesbers in het zonnetje gezet. Een viertal jubilarissen konden deze middag helaas niet aanwezig zijn wegens andere verplichtingen elders. Hierna was het de beurt aan de commissie van de afgelopen drie DVSG-ers om de nieuwe DVSG-er van het jaar bekend te maken. Hans Jochijms ging deze maal met die eer strijken. Met z’n allen kon er terug gekeken worden op een zeer geslaagde middag waar het na het officiële gedeelte nog lang gezellig bleef.


Foto en Rechten: Henk Janssen, de jubilarissen van DVSG

Germania

Tot slot de aandacht aan Germania. Zij waren er dit jaar heel vroeg bij en wel op 1 januari. Het was weer een zeer gezellige nieuwjaarsreceptie bij de club van ‘Noord’. De nieuwjaarswedstrijd tussen het team van het bestuur, aangevuld met gastspelers, en een team van spelers uit de jaren ‘negentig’ eindigde in een voorspelbaar gelijkspel. Later in de middag werden de jubilarissen tijdens de druk bezochte nieuwjaarsreceptie gehuldigd door voorzitter Wim Benders die voor een ieder een persoonlijk woordje had met de bijbehorende onderscheiding en een bos bloemen voor de partner. Zoals gebruikelijk werd daarna het ‘oude’ jaar en de voorspellingen voor het ‘nieuwe’ jaar op een gezellige wijze weer doorgenomen onder de muzikale klanken van DJ Jo van Doorn.


Foto en Rechten: Germania Groesbeek, de jubilarissen van Germania

DeGroesbeek.nl

Zo ziet u dat her en der het jaar op een mooie manier is ingeluid. Ook op de redactie van DeGroesbeek.nl is het 9de jaar van ons bestaan goed ingeluid.
In het zonnetje werd onze, inmiddels, ex- eindredacteur Remco Wildeman gezet. Hij heeft zijn werkzaamheden voor DeGroesbeek.nl al op een eerder stadium in 2018 neergelegd maar wij zijn dankbaar voor al zijn werk en tijd die hij tot het einde in de site gestoken heeft. Helaas ontbreken van deze receptie de foto’s.

^JWi

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.
[relatedPosts]


Tags: , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 januari, 2019 door Redactie DeGroesbeek with Reacties uitgeschakeld voor Nieuwjaarsrecepties Gemeente Berg en Dal

Reageren is niet toegestaan.