Ophaaldag afval aangepast

GEMEENTE BERG EN DAL – Vanaf zaterdag 2 februari 2019 zijn veel ophaaldagen van afval anders dan u gewend bent.


Een zijlader van DAR, Foto en rechten: Gemeente Berg en Dal

Ophaaldagen

De ophaaldagen worden aangepast alleen let op, de tijd blijft hetzelfde. Zet uw afval op de ophaaldag voor 7.30 uur aan de straat.
Kijk voor uw nieuwe ophaaldagen op uw digitale afvalwijzer of download de Dar app. Met de Dar app heeft u altijd uw persoonlijke afvalwijzer bij de hand. U kunt een in deze app instellen zodat u een seintje krijgt van te voren wanneer Dar uw afval komt ophalen.

Papieren afvalwijzer

Omdat u digitaal altijd uw ophaaldagen bij de hand heeft, krijgt u in 2019 geen papieren afvalwijzer meer thuisgestuurd. Heeft u de papieren afvalwijzer al wel aangevraagd? Dan krijgt u deze in de brievenbus.

Aan straat zetten

Zet uw container op de goede manier aan de straat. In de gemeente Berg en Dal haalt DAR in verschillende wijken het afval met een zijladerwagen op. Een zijlader is een inzamelwagen met een arm. De chauffeur kan met de arm uw container oppakken, legen en terugzetten. Hij kan uw container alleen goed legen als uw container goed aan de straat staat.

Sticker

Zit er binnenkort een sticker op de deksel van uw container? Dan haalt DAR ook uw afval met een zijladerwagen op. Extra aandacht voor deze adressen met sticker gevraagd om uw container op de juiste manier te plaatsen.

Digitaal

Klik voor de digitale afvalwijzer op deze link naar Dar.nl/afvalwijzer.

^JWi

Bron: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.
[relatedPosts]


Tags: , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 januari, 2019 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »

4 reacties op “Ophaaldag afval aangepast”

 1. Haha zei:

  Laten ze maar gewoon Afvalkalender door de bus gooien ze houden geen rekening mee met de oudere die geen internet hebben

 2. Haha zei:

  Hoe moet de oudere het zien als ze geen internet hebben wanneer ze het naar buiten moeten zetten laten ze dan gewoon weer een Afvalkalender gewoon door de brievenbus doen

 3. johann zei:

  Bij de woonblokken en flats b.v. in centrum van Groesbeek, gaan de plastic zakken gewoon naar buiten, ook als er geen ophaaldag is.
  Misschien kan de DAR behalve de ophaaldag ook de ophaalplaats vermelden. Scheelt een hoop rommel en ergernis.

 4. johann zei:

  Mijn reactie is niet geplaatst. Was een nette reactie met wat verbeterpunten…Tja…..