Korting toeristische ondernemers bij app Ongehinderd

GEMEENTE BERG EN DAL – De gemeente Berg en Dal geeft toeristische ondernemers korting bij aanmelding app Ongehinderd.

Toegangelijk

Met de app kunnen ondernemers laten zien dat hun bestemming voor iedereen toegankelijk is. Dus ook voor mensen met bijvoorbeeld een rolstoel of rollator.

Ongehinderd

De app is onderdeel van het traject Ongehinderd. De eerste 20 ondernemers die zich via de gemeente aanmelden bij dit traject krijgen ongeveer 50% korting voor twee jaar deelname.

Trajectverloop

Het traject bestaat uit:
-Een toegankelijkheidstoets
-Adviesrapport verbeteren toegankelijkheid
-Zichtbaarheid van uw bedrijf in app Ongehinderd
-Training gastvrijheid

Toegankelijkheidstoets

Via de toegankelijkheidstoets krijgt een ondernemer inzicht in de toegankelijkheid van zijn bedrijf. Kunnen mensen in een rolstoel bij het bedrijf bijvoorbeeld makkelijk in- en uitrijden? Is er een toegankelijk toilet? Alleen de positieve resultaten van deze toets zijn te zien op de app.
Mensen met een beperking kunnen via de app in één overzicht zien waar ze in gemeente Berg en Dal terecht kunnen.

Hoe werkt het?

Nadat een ondernemer zijn bedrijf heeft aangemeld, neemt de gemeente een besluit over de deelname. De gemeente kijkt hierbij of het bedrijf voldoet aan de voorwaarden. Na goedkeuring van de gemeente test een deskundige van Ongehinderd het bedrijf op toegankelijkheid.
De ondernemer krijgt ook een rapport met verbeterpunten voor toegankelijkheid. Deze verbeterpunten zijn niet te zien op de app.

Hoe kunnen ondernemers zich aanmelden?

Aanmelding gaat via een formulier op de website van de gemeente: www.bergendal.nl → App voor toeristische ondernemers. Op de website staan ook de voorwaarden van de gemeente en de kosten voor deelname. Aanmelden kan tot en met 1 maart 2019, maar de inschrijving sluit zodra er 20 aanmeldingen zijn.

Waarom dit traject?

Wethouder Sylvia Fleuren licht toe: “Het college heeft besloten om aan te sluiten bij het traject Ongehinderd omdat we een gastvrije gemeente willen zijn. Een gemeente waar iedereen zorgeloos op vakantie kan en kan recreëren. Zo’n 15% van de mensen heeft problemen met bewegen. Dit aantal neemt toe omdat er steeds meer ouderen zijn. Voor de toeristische sector van Berg en Dal is het daarom ook economisch interessant om toegankelijk te zijn voor deze groeiende doelgroep.

Toeristisch

Het project is niet alleen goed voor toeristen, maar ook voor onze eigen toeristische ondernemers en daarmee onze eigen inwoners. Er zijn inmiddels 45 gemeenten aangesloten bij de app. Ruim 80.000 mensen maken er al gebruik van.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.
[relatedPosts]


Tags: ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 januari, 2019 door Redactie DeGroesbeek with Reacties uitgeschakeld voor Korting toeristische ondernemers bij app Ongehinderd

Reageren is niet toegestaan.