Misbruik bestraft met celstraf

GROESBEEK -Een 68-jarige Groesbeker is veroordeeld voor het misbruik van zijn kleindochter.

Veilig gewaand

In de periode van 01 januari 2017 tot en met 01 december 2017 kwam het meerdere malen tot misbruik van het kind. Het toenmalig 6-jarige meisje verbleef op dagen bij haar opa. Daar waar haar ouders dachten een veilig thuis geboden te hebben had de opa hele andere bedoelingen bij het oppassen op het kind.

Rollen

Bij toeval kwam de zaak aan het rollen toen tijdens een autorit met haar ouders het meisje vertelde dat opa weleens foto’s van haar maakte. Duidelijk verwees zij hierbij naar haar schaamstreek. De moeder van het meisje deed hierop aangifte bij de politie die vervolgens een onderzoek instelde naar het verhaal. Echte foto’s van het meisje zijn niet bij de man aangetroffen maar wel foto’s waar hij ontbloot zichtbaar was.

Deels verklaring

De verdachte heeft tijdens de terechtzitting van 10 januari 2019 een deels verklaring afgelegd. Slechts één keer zou er sprake geweest kunnen zijn van onttucht. Hij had haar per ongeluk aangeraakt met slechts één vinger. Het slachtoffertje sprak duidelijk tijdens de verhoren van meerdere pogingen en hierbij zou niet alleen de hand maar ook het geslachtsdeel van de man aan de orde zijn geweest.

Uitspraak

Vandaag kwam de rechtbank met de uitspraak. Meerdere feiten werden hierbij onderbouwd bewezen verklaard.Dit leverde de man een gevangenisstraf op van 12 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Dit geheel onder een proefperiode van 3 jaar. Tevens geldt er een locatie- en contactverbod voor het geheel van de proefperiode en moet de man zich onder behandeling laten stellen. Hiermee is de strafeis van de officier van justitie geheel door de rechtbank overgenomen.

Documentatie

Wie de uitspraak in zijn geheel wil nalezen kan deze vinden op de site van Rechtspraak.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.
[relatedPosts]


Tags: , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 januari, 2019 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »

7 reacties op “Misbruik bestraft met celstraf”

 1. Wim zei:

  Noemen ze dat straffen. Echt nederland wat een straf zeg

 2. boersteeg zei:

  wat een straf te zielig voor woorden.
  kind voor altijd beschadigd en de zak komt er met 6 maanden vanaf.
  Nederland op zijn kromst.

 3. Best off the rest zei:

  Vieze smerige klootzak.

  Kapot maken die vent

 4. Wim zei:

  Vraag me wel eens af? Wat als het nou een kind van die rechter of die advocaat van die vent zou zijn geweest.

 5. Jop zei:

  Kom hem regelmatig tegen in de frietzaak op de stekkenberg hij schaamt zich nergens voor de smeerlap ze moesten zijn handen af hakken

 6. Herman zei:

  Hadden ze hem niet beter aan zijn ballen op kunnen hangen?
  Dan had hij zelf ervaren wat hij dat meisje heeft aangedaan.
  Die vieze vuile smeerpijp.

 7. The first the best zei:

  Wat een reacties schande
  Alsof het al niet erg genoeg is