Maatregel en plan voor De Linde

GROESBEEK – De gemeente Berg en Dal gaat de vergunning van uitgaansgelegenheid De Linde in Groesbeek 2 weken intrekken.

Sluiting

De Linde zal in maart en juli een week gesloten zijn. De gemeente neemt deze stap omdat in De Linde voor de derde keer binnen een termijn van 3 jaar alcohol is verstrekt of onderling werd doorgegeven aan een jongere onder de 18 jaar. De vorige keren kreeg De Linde een boete. Volgens de Drank- en horecawet moet de gemeente nu de vergunning 2 weken schorsen.

Afspraak

Gemeenten moeten toezien op handhaving van de Drank- en horecawet. De alcoholcontroles in de regiogemeenten worden uitgevoerd door de regionale pool toezichthouders Drank- en horecawet. De gemeente weet dat De Linde een belangrijke functie heeft voor jongeren in de gemeente en de wijde regio. Daarom hebben de gemeente en De Linde afgesproken om samen te kijken hoe De Linde dit soort situaties in de toekomst kan voorkomen.
Burgemeester Slinkman: “Ik vind het belangrijk dat jongeren ook in het eigen dorp uit kunnen gaan. Ik ben daarom blij dat De Linde en de gemeente samen optrekken zodat ouders hun kinderen met een gerust hart kunnen laten uitgaan.”

Indrinken

De burgemeester is daarnaast bezorgd over de praktijk van het forse indrinken door jongeren vóór het uitgaan. Mark Slinkman: “De gemeente en de horeca hebben daar maar heel beperkt invloed op, en juist op dit punt kunnen ouders een positieve invloed uitoefenen.”

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.
[relatedPosts]


Tags: , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 januari, 2019 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »

7 reacties op “Maatregel en plan voor De Linde”

 1. Johan zei:

  De eerste week van maart met de carnaval ??

 2. Umme zei:

  Slaat helemaal nergens op. Zoiets kun je als horecaondernemer nooit controleren. Achter de tap wel maar als ze het doorgeven onderling valt dit niet te checken of je moet extra personeel inhuren om alleen maar de regels te volgen. Het is juist de overheid die door al die Oostblok maatregelen er voor zorgt dat de jeugd ook onder de 18 eerst gaat indrinken voor het uitgaan. Beste gemeente en overheid niet piepen maar flexibel opstellen.

 3. Johannes zei:

  Onzin, hier kan de Linde niks aan doen

 4. Kees zei:

  Je kunt dit maar op 1 manier oplossen, een avond voor tot 18 jaar waar 0,0 alcohol geschonken wordt en een avond vanaf 18 jaar waar je alcohol schenkt. Bij gemengd publiek is dit niet te controleren.

 5. Detje zei:

  Prachtig redactie, dit artikel en dan iets van een peutercafé eronder plaatsen. Als je nu nog geen idee voor de optocht hebt. Voila.

 6. Loesje zei:

  Waarom krijgen de jongeren die het bier drinken geen boete zij weten ook dat het niet mag voor de kastelein is het niet te overzien op drukke avonden

 7. groesbeker zei:

  de drinkende minderjarige een flinke boete geven is de beste oplossing.