The sounds of William Smulders

GROESBEEK – Het jaar 2019 begint met een nieuw geluid: The Sounds of William Smulders.


Foto en rechten: William Smulders

Nieuwe cd

Groesbeekse rasartiest William Smulders lanceert op 1 Februari zijn nieuwe cd. Op deze nieuwe cd zijn eigen liedjes van de afgelopen twaalf-en-half jaar samen gebracht. Een verzamelaar die de karakteristieke William Smulders sound presenteert: authentieke vijftigerjaren rock ‘n roll met uitstapjes naar jazz en pop.

Optreden

Met catchy songs bestormt hij de Nederlandse podia en weet daar een groeiend aantal enthousiaste fans aan zich te binden. In nummers als Fly With Me en The Travel schittert hij, samen met Lieke Grey en band, op festivals, feesten en grote evenementen.

Repertoire

Zijn repertoire is voornamelijk Engelstalig, maar ook Nederlandse nummers – zoals ‘Zij is van mij’ – tonen zijn muzikale en compositorische gaven. Evergreens, hits van fifties tot eighties, ballads, maar vooral rock ’n roll klassiekers kleurt hij met zijn onmiskenbare William Smulders Sound.

Naam en faam

In Amerika – de bakermat van de rock n roll – hebben artiesten van naam en faam grote waardering voor zijn inbreng. Zo speelde hij samen met Wanda Jackson, Linda Gail Lewis ( zus van Jerry Lee Lewis) en Chris Montez.

Voor meer info over William en zijn muziek: www.williamsmulders.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.
[relatedPosts]


Tags: , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 januari, 2019 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »

2 reacties op “The sounds of William Smulders”

  1. Geet zei:

    Goede gitarist vind alleen zijn zang wat minder.

  2. Fan zei:

    Hij speelt inderdaad redelijk op zijn instrument maar zijn stem past niet bij zijn gitaargeluid. Dat is beduidend minder. Maar door zijn show wat hij soms neerzet valt dat wat minder op waardoor het geheel door de beugel kan