Regionale omroepen presenteren uitkomsten grote opiniepeiling over Lelystad Airport

Laagvliegende vliegtuigen, geluidsoverlast en steeds minder vertrouwen in de overheid. De laatste jaren is in Overijssel, Flevoland en Gelderland veel te doen om de plannen voor Lelystad Airport.

Samen met Omroep Flevoland en RTV Oost heeft Omroep Gelderland een grote opiniepeiling in de drie provincies laten uitvoeren. De uitkomsten worden dinsdag 26 februari om 15.30 uur in de speciale live-uitzending Lelystad Airport: de stemming besproken met politici, actiegroepen en omwonenden.

In de opiniepeiling van de drie regionale omroepen worden bewoners gevraagd hoe ze denken over de komst van Lelystad Airport en de laagvliegroutes. Bij haar aantreden maakte minister Van Nieuwenhuizen bekend er alles aan te doen om het vertrouwen weer terug te winnen. Ook hiernaar is uitgebreid onderzoek gedaan.

Lelystad Airport: de stemming

De live-uitzending vanuit een vliegtuighangar is op dinsdag 26 februari om 15.30 uur. De presentatie is in handen van Sonja Booms van Omroep Gelderland. Discussieleider is Richard Schuurman van Omroep Flevoland. RTV Oost verslaggever Oscar Siep maakt reportages over de onderwerpen en locaties die in de opiniepeiling naar voren komen. Vele actiegroepen, voor- en tegenstanders, lokale en provinciale bestuurders, Kamerleden, deskundigen, omwonenden en andere belanghebbenden zijn aanwezig om mee te praten.

Achtergrond

Veel Gelderlanders krijgen te maken met het internationale luchtverkeer, wanneer het vliegveld in Lelystad geopend wordt. Met name de zuidelijke uitvliegroutes gaan over Gelderland. De vliegtuigen van Lelystad Airport mogen het vliegverkeer van Schiphol niet hinderen, daarom wordt er een lange tijd laag gevlogen. Veel inwoners uit Gelderland zijn het niet eens met de gevolgen die het vliegveld met zich meebrengt. Om deze reden komen actiegroepen tegen laagvliegen regelmatig voorbij in het nieuws.

Lelystad Airport: de stemming wordt live uitgezonden op dinsdag 26 februari om 15.30 uur op TV Gelderland. Live-uitzending gemist? Vanaf 17.20 uur worden alle hoogtepunten op een rij gezet (daarna ieder uur herhaald). Via de website blijft u op de hoogte van het laatste nieuws rondom Lelystad Airport.


Tags: , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 februari, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Regionale omroepen presenteren uitkomsten grote opiniepeiling over Lelystad Airport

Reageren is niet toegestaan.