Beleef de Millingerwaard in stilte

MILLINGERWAARD – Op zondag 3 maart 2019 organiseert De Bastei in samenwerking met wilderniscafé De Waard van Kekerdom opnieuw een struintocht in stilte door de Millingerwaard.

In dit weekend wordt ook het carnavalsfeest gevierd, het feest van de omkering, van bevrijding uit het keurslijf van de heersende moraal. Ook een struintocht is een uitnodiging om jezelf te bevrijden, om los te komen van stress en drukte in je hoofd en af te wijken van gebaande paden. En je keert je aandacht om: in plaats van helemaal op te gaan in je gedachten terwijl je loopt, richt je je aandacht zo veel mogelijk naar buiten, naar alles wat er om je heen te beleven valt.

Een ervaren struincoach, Ineke Schaper, neemt je mee op een route door ruige delen van de Millingerwaard, langs de Waalstranden of over de dijk. In stilte loop je met een groep, zoveel mogelijk in je eigen tempo, maar wel met aandacht voor elkaar. Doordat je stil bent, kun je je openstellen voor alle kleuren, geluiden, geuren en sensaties van dat moment. Je ziet en hoort, voelt en ruikt immers allerlei dingen die er nu zijn.

We verzamelen om 11.00 uur bij De Waard van Kekerdom (met openbaar vervoer: buslijn 80 van 10.24 uur vanaf CS Nijmegen, halte Weverstraat Kekerdom). De struintocht start uiterlijk om 11.15 uur en eindigt ongeveer om 14.00 uur. Zorg dat je op tijd bent en denk aan kleding en schoeisel die passen bij het karakter van de wandeling en de weersomstandigheden.

Vooraf aanmelden via debastei.nl/struintocht. Deelname kost € 5,00 – contant af te rekenen voor aanvang van de tocht. Na afloop kunt u voor € 8,50 genieten van een smakelijke lunch in de Waard van Kekerdom.


Tags: , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 februari, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Beleef de Millingerwaard in stilte

Reageren is niet toegestaan.