College verlengt project Berg en Dal Werkt!

BERG EN DAL – Het college van de gemeente Berg en Dal heeft besloten om ook in 2019 door te gaan met het project Berg en Dal Werkt! De reden voor dit besluit is dat er steeds meer werkzoekenden door het project aan een betaalde baan worden geholpen.

Daarmee voldoet het project aan het beoogd resultaat: Iedereen doet mee in de gemeente Berg en Dal. Verder levert het ook een besparing op voor de gemeente. Berg en Dal Werkt! loopt sinds 2015 en wordt uitgevoerd door het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen.

Meer mensen naar een betaalde baan

In 2018 heeft Berg en Dal Werkt! 25 mensen met een uitkering begeleid naar een betaalde baan. In 2017 waren dit 19 personen. Deze mensen zijn op dit moment allemaal nog aan het werk. Berg en Dal Werkt! richt zich op inwoners met een uitkering die extra en intensieve begeleiding nodig hebben om een betaalde baan te kunnen krijgen, vaak na een lange periode zonder werk.

Besparing

Door de uitstroom van inwoners uit een uitkering bespaart de gemeente op haar uitgaven. Als de 25 personen uit 2018 een jaar lang betaald werk houden, levert dit een besparing op van ongeveer 155.000 euro.

Wethouder Irma van de Scheur geeft het belang van Berg en Dal Werkt! aan: ‘De consulenten van Berg en Dal Werkt! kunnen werkzoekenden op de juiste manier helpen om werk te vinden. Ze helpen bijvoorbeeld bij het opstellen van een CV, of bij het zoeken naar een geschikte opleiding of training. In veel gevallen leidt dit uiteindelijk tot betaald werk.’


Tags: , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 februari, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor College verlengt project Berg en Dal Werkt!

Reageren is niet toegestaan.