Doe mee met de Lentewandeltocht

NIJMEGEN – Op zaterdag 23 en zondag 24 maart 2019 organiseren WSV Zwanenveld en Scoutinggroep ZV De Batavieren voor de 60ste keer de Lentewandeltocht. Dit jaar vertrekt de Lentewandeltocht vanaf de blokhut van ZV De Batavieren aan de Groostalselaan 13 te Nijmegen (let op: dit is een nieuwe startlocatie!). Vanaf hier leiden afwisselende routes de wandelaars door de glooiende en bosrijke omgeving van Nijmegen.

Afhankelijk van de gekozen route lopen wandelaars over de stuwwal, door Heumensoord en de bossen van Berg en Dal. De 40 km route is een ideale oefening voor Vierdaagselopers. Deze route loopt namelijk deels over de beroemde en beruchte Zevenheuvelenweg die ook in de Vierdaagseroute is opgenomen.

Ook voor beginners, rustzoekers en gezelligheidslopers is de Lentewandeltocht een geschikt wandelevenement. U kunt namelijk kiezen uit de volgende afstanden: 5-10-15-20-25-30 en 40 km. Uiteraard is ook dit jaar de gezellige rustplaats bij scouting Keizer Karel in het bos weer in de route opgenomen.

De 60ste editie van de lentewandeltocht belooft een feestelijke te worden. Voor kinderen brandt er bij de blokhut aan de Grootstalselaan een kampvuurtje, is er de gelegenheid tot broodjes bakken en worden er spelactiviteiten georganiseerd.

Volgens de voorzitter van de wandelsportvereniging de heer W. Deelen is de 60ste Lentewandeltocht een unicum om trots op te zijn: ‘Dat we zo’n evenement voor de 60ste keer met veel jonge mensen van zeeverkenners De Batavieren weten te organiseren is best een prestatie. Zeker in een tijd waarin het lastig is om met alleen vrijwilligers iets te organiseren.

Iets wat 60 jaar geleden begon als een klein wandelevenement, is inmiddels een landelijk bekend en gewaardeerd wandelevenement op de wandelkalender van de Koninklijke Wandelbond (KWBN). Deze 60ste editie brengt de wandelaars weer terug naar Grootstal waar vandaan de Lentewandeltocht in de jaren ‘70 en ‘80 vertrok.’

Het nieuwe startbureau aan de Grootstalselaan 13 te Nijmegen is open vanaf 07:30 u. (starten kan vanaf 08:00 u.) en vanaf station Nijmegen Centraal goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Kijk hier voor de OV-mogelijkheden. 

Het inschrijfgeld bedraagt voor alle afstanden € 3,50 (€ 7,00 of € 5,00 als u een beloning wenst). Kijk voor meer informatie over de Lentewandeltocht op www.lentewandeltocht.nl of www.wandel.nl.


Tags: , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 maart, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Doe mee met de Lentewandeltocht

Reageren is niet toegestaan.