Theo Hendriks Wereldkampioen Knoesten 2019

GROESBEEK – Afgelopen zondag precies om half een klonk het knoestlied en kon het officieuze Wereldkampioenschap beginnen. Zoals elk jaar word dit wereldkampioenschap georganiseerd door Gerrie Janssen van Cafe bar De Comm, waar het evenement nu al voor de 5e keer plaats vond.

Knoesten is een heel oud kaartspel dat zijn oorsprong vind in Groesbeek, en waar het nog erg populair is onder zowel ouderen alsook jongeren.

Het doel van het “wereldkampioenschap” is om het spel binnen de oude Groesbeekse traditie te behouden. Vroeger werd het dan ook erg veel in de huiskamers, schaftketen, en verenigingen gespeeld. Dat het kaartspel dankzij dit kampioenschap populair is gebleven blijkt uit het feit dat er inmiddels meerdere knoesttoernooien worden georganiseerd.

Van de 24 deelnemers bleven er uiteindelijk 4 over die zich in de finale hadden gekaard: Jan Kersten (den bier) Danny Toonen (uut de loan) William Janssen (Fiem) en Theo Hendriks (de mem). Zonder ook maar een knoest tegen te krijgen sleepte Theo Hendriks de ere titel van wereldkampioen knoesten binnen in 18 ronden.


Tags: ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 maart, 2019 door Be Heerder with 1 reactie »

1 reactie op “Theo Hendriks Wereldkampioen Knoesten 2019”

  1. Danny toonen zei:

    Theo…..neetnek😉