Voorlopige uitslag waterschapsverkiezingen bekend: CDA blijft grootste partij

REGIO – De stemmen zijn geteld. De voorlopige uitslag van de waterschapsverkiezingen in Waterschap Rivierenland is, op lijstniveau, bekend. Het opkomstpercentage is 53,4%. Dat is beduidend hoger dan in 2015. Toen was het 45%. Net als vier jaar geleden is het CDA de grootste partij geworden.

Waarnemend dijkgraaf Mathieu Gremmen: “Ik wil graag iedereen bedanken die zijn stem voor het waterschapsbestuur heeft uitgebracht. Het nieuwe bestuur kan aan de slag met de uitdagingen die het veranderende klimaat stelt aan ons mooie maar kwetsbare rivierengebied. ”

Voorlopige uitslag (in zetels): 

CDA – 4
Water Natuurlijk – 4 (+1)
VVD – 3
PvdA – 3
Partij voor de Dieren – 2 (+1)
50 plus – 2 (+1)
SGP – 2
AWP/LRR – 1 (-2)
Christenunie – 1 (-1)

Aantal kiesgerechtigden Waterschap Rivierenland: 431.591            

Opkomstpercentage: 53,4%      

Definitieve uitslag

Op maandag 25 maart maakt de voorzitter van het centraal stembureau, waarnemend dijkgraaf Mathieu Gremmen, rond 11.00 uur de definitieve verkiezingsuitslag bekend. De 22 nieuwe bestuursleden vormen straks samen met de acht benoemde bestuursleden voor de geborgde zetels het nieuwe algemeen bestuur van Waterschap Rivierenland. Op donderdag 28 maart worden de nieuwe bestuursleden beëdigd.

De komende vier jaar maken zij de strategische keuzes over het werk van het waterschap: bescherming tegen overstroming, zorg voor schoon oppervlaktewater, zuivering van afvalwater en beperking van overlast door weersextremen zoals hevige neerslag of droogte.

Meer informatie over de verkiezingsuitslagen staat op www.wsrl.nl/verkiezingen      


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 maart, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Voorlopige uitslag waterschapsverkiezingen bekend: CDA blijft grootste partij

Reageren is niet toegestaan.