Voorjaarsprogramma Nationaal Bevrijdingsmuseum

GROESBEEK – In het voorjaar van 2019 organiseert het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek diverse activiteiten voor jong en oud. Het programma gaat van start op zondag 14 april met een doorlopende cartoonworkshop voor kinderen van 13.00-16.00 uur.

Bovendien is het Bevrijdingsmuseum deze zondag met gereduceerd tarief (50%) te bezoeken in het kader van de Nationale Museumweek (geen korting op korting mogelijk).

Daarnaast organiseert het museum in april en mei onder andere spannende spionagetrainingen, parachutistenworkshops en een aantal themamiddagen rondom het leven van Anne Frank, speciaal voor kinderen. Tevens kunnen bezoekers die meer willen weten over de historische gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in Groesbeek en Nijmegen meetouren met de fieldtrips van Grateful Generation Tours (in een authentieke Willy’s MB) of deelnemen aan een battlefield fietstour (met eigen fiets). Bovendien organiseert het Bevrijdingsmuseum op 5 mei het jaarlijkse Bevrijdingsfestival (10.30-16.30 uur) in en rondom het museum met onder andere live muziek, fieldtrips en persoonlijke verhalen van opa’s en oma’s.

Tenslotte zal vanaf 8 april t/m 31 juli 2019 de expositie Anne Frank – ‘Laat me mezelf zijn’ in het Nationaal Bevrijdingsmuseum te zien zijn. Deze tentoonstelling verbindt het levensverhaal van Anne Frank met de belangrijkste gebeurtenissen uit WO2 en de actualiteit. Jongeren van nu komen aan het woord en vertellen over o.a. hun plaats in de samenleving, discriminatie, idealen en verwachtingen. ‘Laat me mezelf zijn’ is een educatieve productie van de Anne Frank Stichting en is samengesteld uit boeiende displays, audiovisueel materiaal en een aantal kernobjecten.

Kijk voor een overzicht van alle evenementen (data, tijden, tarieven, reserveren, etc.) op www.bevrijdingsmuseum.nl.

Locatie: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek.

Informatie en reserveren: 024-3974404, info@bevrijdingsmuseum.nl.

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 maart, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Voorjaarsprogramma Nationaal Bevrijdingsmuseum

Reageren is niet toegestaan.