Stichting Letje op de bres voor patiënten met Anorexia Nervosa

GROESBEEK – Voor Marianne en Tonnie Verweij is het te laat, zij hebben hun dochter Nicolette (koosnaam Letje) op 7 januari 2017 op 34-jarige leeftijd aan de vreselijke ziekte Anorexia Nervosa verloren.

Nicolette heeft jarenlang gevochten tegen deze sluipende en ernstige ziekte Anorexia Nervosa. Nicolette heeft diverse malen laten weten , wanneer zij beter zou worden – andere mensen te willen helpen die net als zij zelf in de greep waren van deze ziekte. Dat zou zij gedaan hebben door het delen van haar ervaringen, een manier van ondersteuning waar zij zelf ook veel steun aan had.

Nicolette hield van de natuur en dieren en was een bezige bij en had een groot hart voor de mensen. In haar studie Pedagogiek gaf ze zich helemaal, zij haalde uit zichzelf wat er in zat. Niets leek haar een mooie toekomst in de weg te staan tot de ziekte zich bij haar openbaarde, het was een innerlijke muur die niet door anderen en haar zelf te slopen was.

Door het oprichten van de Stichting Letje willen de nabestaande en vrienden en kennissen van Nicolette de droom van haar werkelijkheid maken. Het bestuur van ‘Stichting Letje ‘streeft ernaar dat er nog beter en meer aandacht komt voor de behandeling van patiënten met de diagnose Anorexia Nervosa zowel voor jongeren als volwassenen. De Stichting Letje wil een bijdrage leveren aan het versterken van behandelingen die bijdragen aan het herstel van een eetstoornis alsmede een meer aansluitende behandelingswijze.

Daarnaast wil de stichting – door het genereren van gelden – een financiële bijdrage leveren aan onderzoek en aan organisaties die Anorexia patiënten opvangen en begeleiden. Tevens is het ook de bedoeling om voorlichting te gaan geven op scholen en aan ouders en naaste familieleden.

Zo zullen er in loop der tijd diverse activiteiten zijn waarvan de opbrengst geheel ten goede zal komen aan de Stichting Letje. Zo gaat op zondag 14 april de Groesbeekse Badminton Club een Bedrijventoernooi organiseren in sporthal Heuvelland waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan Stichting Letje.

Mensen die een donatie willen doen aan deze Stichting zijn ook van harte welkom zij kunnen het bedrag overmaken op rekeningnummer NL64RBRB0777982919.

Meer informatie kan men vinden op de site van de Stichting www.stichtingletje.nl.

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 maart, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Stichting Letje op de bres voor patiënten met Anorexia Nervosa

Reageren is niet toegestaan.