Mee met de schaapsherder van Natuurmonumenten

HEUMENSOORD – Word je helemaal blij als je bij toeval de schaapskudde treft in Heumensoord. Ga op 7 april mee met de boswachter van OERRR en je ontmoet zeker de schaapsherder. De schapen, de commando’s van de herder en de honden die druk in de weer zijn om alles bij elkaar te houden: de schaapskudde verveel nooit!

Altijd al een schaapsherder aan het werk willen zien? Of nog leuker zelf willen proberen schapen te drijven. Hij zal je vertellen wat de schapen in ons gebied doet en natuurlijk laat hij zien hoe de honden en de schapen met elkaar werken. Ook mag je zelf aan de slag. Meld je dan snel aan want er is maar plek voor 20 kinderen. 

Tips van de boswachter

– Trek stevige wandelschoenen aan
– Draag kleding die passen bij het weer
– Graag een kwartier voor aanvang aanwezig, zodat de groep op tijd kan vertrekken.
– Honden zijn niet toegestaan tijdens deze wandeling.
– Controleer jezelf achteraf altijd op teken

Aanmelden

De tocht begint om 14.00 uur en is geschikt voor kinderen tussen de 7 en 11 jaar. Rond 16.00 uur is het weer afgelopen. Kinderen mogen alleen komen, maar als papa of mama het ook leuk vind mogen die uiteraard ook meekomen, maar dat hoeft niet. Ze moeten dan ook een kaartje kopen.

Kinderen van Oerrr of leden betalen 4 euro en niet leden betalen 7 euro per persoon. Zorg dat je warme kleding en stevige schoenen aan hebt. Honden mogen niet mee.

Opgave is verplicht, via www.natuurmonumenten.nl. Er kunnen maximaal 20 kinderen meedoen.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 maart, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Mee met de schaapsherder van Natuurmonumenten

Reageren is niet toegestaan.