Belemen van ‘De Koepel’ in het Groesbeekse bos

GROESBEEK – De Koepel is de naam van een vijver gelegen aan de rand van het Groesbeekse bos. De laatste jaren is de grondwaterstand onder de vijver dusdanig laag geworden dat De Koepel nog amper water bevat.

Naast de landschappelijke en cultuurhistorische waarde is dit water ook van levensbelang voor vijf soorten amfibieën die zich in het voorjaar voortplanten in De Koepel. Daarom wordt er gewerkt aan een plan om deze situatie op te lossen.

Het doel is er voor te zorgen dat er weer water in de Koepel blijft staan. Daarvoor is het noodzakelijk een laag leem aan te brengen op de bodem van de vijver. Deze laag laat amper water door en zorgt er voor dat opgevangen regenwater niet gemakkelijk kan wegzakken.

Momenteel wordt op detailniveau gewerkt aan een uitvoeringsplan om in september dit jaar aan de slag te gaan. Vooraf zal het projectplan afgestemd worden met direct betrokkenen uit de omgeving van De Koepel en zal het plan voor publiek gepresenteerd worden.

Het plan is gemaakt door Staatsbosbeheer, Gemeente Berg en Dal & Werkgroep Milieubeheer Berg en Dal. Daarnaast wordt het mede gefinancierd door Provincie Gelderland.

Voor vragen of opmerkingen kan men contact opnemen met Boswachter Lydie van Santen via l.vansanten@staatsbosbeheer.nl


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 maart, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Belemen van ‘De Koepel’ in het Groesbeekse bos

Reageren is niet toegestaan.