Goede Vrijdag concert in Cenakelkerk

HEILIG LANDSTICHTING – Op Goede Vrijdag, 19 april, voert het Meander Kwartet De zeven laatste woorden van onze verlosser aan het kruis van Joseph Haydn uit.

Hiermee wordt een jarenlange traditie voorgezet, waarbij het strijkkwartet in de Cenakelkerk wordt uitgevoerd zoals dat in Haydn’s tijd gebruikelijk was, namelijk met meditaties.

Haydn’s strijkkwartet stamt uit 1787 en heet in het Duits Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze. In de vier evangelies staan de laatste woorden van Jezus opgeschreven: deze zeven zinnen, die de gekruisigde Jezus sprak, zijn samengebracht in de zogenaamde kruiswoorden.

Bij elk van die kruiswoorden heeft Jozef Haydn een adagio gecomponeerd. Die muziek wordt door het Meander Kwartet indrukwekkend verklankt. Het Meander Kwartet bestaat uit Saskia Bos (1e viool), Anke Foede (2e viool), Peter van Praagh (altviool) en Agaath Kooistra (cello). Pastor Herwi Rikhof verzorgt de korte meditaties.

Aanvang: 16:00 uur.

Plaats: Cenakelkerk, Pastoor Rabouplein 1, Heilig Landstichting.

Toegang gratis: er is een collecte bij de uitgang. 

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 april, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Goede Vrijdag concert in Cenakelkerk

Reageren is niet toegestaan.