Dementie? Help! Wat nu?

GROESBEEK – Op 1 april was het gezellig druk in het Alzheimercafé en werd er door alle aanwezigen ingespannen geluisterd  én meegedacht over een leven met dementie.

Op 6 mei is er weer zo’n avond. Dan is er een gesprek met een zogenaamde zorgtrajectbegeleider. Een zorgtrajectbegeleider komt vanzelf op het pad van een ieder die met dementie te maken heeft. Zij of hij loodst mensen met dementie door een wirwar van vragen heen.

Mensen met de diagnose dementie gaan doorgaans met andere ogen naar het leven kijken. Zij weten niet goed raad met de situatie en ook hun partner, waarvan ze steun verwachten, zit met veel vragen. Vragen over hoe het nu verder moet en hoe de ziekte zich zal ontwikkelen.

Vragen over welke hulp er nodig is en wie die kan bieden. Dan komt de zorgtrajectbegeleider in beeld die de weg weet in de wereld van zorg en hulp. Zij helpt u in uw tempo en op uw manier. Hij of zij is er voor u zolang dat nodig is en blijft bij u totdat alles goed geregeld is. U hebt daar recht op!

Het Alzheimer Café vindt plaats op 6 mei in Gasterij ’t Groeske, Stationsweg 9 in Groesbeek. U bent welkom vanaf 19.00 uur, start van het programma om 19.30 uur. Afsluiting 21.00 uur. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Voor een kop koffie wordt gezorgd.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 april, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Dementie? Help! Wat nu?

Reageren is niet toegestaan.