Kinderen uit Groesbeek bedenken een actie voor Warchild

GROESBEEK – Onlangs bedachten de 10 jarige Casper Knoop en de 11 jarige Mirre van den Broek uit Groesbeek een challenge voor het goede doel; 24 uur lang Fortnite spelen.

Samen besloten ze sponsoren te zoeken die dit initiatief financieel zouden ondersteunen. De 13 jarige broer Tycho van den Broek sloot bij de uitdaging aan en afgelopen woensdag om 8 uur gingen zij van start.

Samen besloten zij geld in te zamelen voor Warchild. Het leed van kinderen in oorlogsgebieden spreekt hen aan. Ze realiseren zich dat Fortnite een online spel is waarin veel geschoten word, net als in de oorlog. En dat zij zich er uit terug kunnen trekken, maar dat er andere kinderen zijn die niet zomaar even de oorlog uit kunnen zetten.

De moeders van de kinderen stonden in eerste instantie niet te juichen voor het 24 uur lang gamen, maar toen zij hoorden van het goede doel en de gedachte er achter, konden zij niet anders dan hun kinderen te supporten.

Afgelopen woensdag om 8 uur ’s ochtends begon de challenge; vol goede moed. De moeders zorgden voor gezonde smoothies en lekkere energie gevende versnaperingen, uiteraard ook voor de mentale steun. Naarmate de nacht vorderde, kregen de kinderen het zwaar, zeker de laatste uren gingen langzaam. Maar volhardend als ze waren, hielden ze vol en slaagde de 24 uurs challenge. 

Ze zijn de sponsoren erg dankbaar. Het exacte bedrag moet nog worden bepaald, maar zeker is dat zij een dezer dagen meer dan 1000 euro aan Warchild mogen overhandigen. Een actie die hen nog hun leven lang bij zal staan. Gelukkig kunnen zij nu naast het gamen ook weer buiten spelen, in een land zonder oorlog.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 april, 2019 door Be Heerder with Comments Off on Kinderen uit Groesbeek bedenken een actie voor Warchild

Reageren is niet toegestaan.