Nieuwe naam Bevrijdingsmuseum

GROESBEEK – Vandaag, 9 mei 2019, werd in Groesbeek tijdens een speciale persconferentie de nieuwe naam bekend gemaakt van het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945.

Vanaf het moment dat het nieuwe museum de deuren opent op 1 september 2019 zal de naam gewijzigd worden in ‘Vrijheidsmuseum’. Deze naam past bij de nieuwe internationale storyline van het museum: Het Verhaal van Oorlog en Vrijheid zonder Grenzen. Deze verhaallijn is tot stand gekomen door een unieke intensieve samenwerking van Nederlandse en Duitse historici en musea.

Afgelopen week, op 7 mei, werd het hoogste punt van het nieuwe museumgebouw bereikt. In een paar uur tijd is het dak langzaam tijdens een precisie-operatie ‘opgeblazen’. Het museum vindt zijn nieuwe onderkomen in een Shaded Dome. De door Shaded Dome Technologies ontwikkelde en geleverde Shaded Dome vertoont sterke gelijkenis met een enorme parachute, een herkenbaar beeldmerk van de bevrijding destijds.

Met de nieuwe grensoverschrijdende educatieve verhaallijn én de Shaded Dome krijgt het museum een unieke vaste expositie voor jong en oud en een uitzonderlijk gebouw: een ware toeristische publiekstrekker in het groene, heuvelachtige landschap van Groesbeek.

Foto: Catchyourmoment.nl


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 mei, 2019 door Be Heerder with Comments Off on Nieuwe naam Bevrijdingsmuseum

Reageren is niet toegestaan.