Het Montessori College locatie Groesbeek wekt voortaan eigen stroom op

GROESBEEK – Het Montessori College in Groesbeek geeft maandag 3 juni om 14.30 uur het startschot voor verduurzaming van de school. Op het dak liggen 418 zonnepanelen en in het gebouw is de verlichting vervangen door ledverlichting. Op deze manier bespaart de school niet alleen energie, maar wekt het ook zelf energie op.

Maar dat is nog niet alles. In Slim Opgewekt Scholen vond het Montessori College een verduurzamingspartner die nu eerst het technische gedeelte heeft gerealiseerd. In het nieuwe schooljaar start Slim Opgewekt Scholen een educatief bewustmakingsprogramma op de school.

Maandag 3 juni viert het Montessori College locatie Groesbeek op feestelijke wijze deze eerste duurzame stappen in het bijzijn van burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal: “Het duurzame mes snijdt maar liefst aan drie kanten bij het Montessori College: energie besparen, zelf duurzame energie opwekken én de leerlingen hierbij betrekken. Dit helpt bovendien om onze gemeente verder te verduurzamen.”

Duurzaamheid als onderwijs

Berni Drop, rector/bestuurder van het Montessori College Nijmegen-Groesbeek: “We willen op deze manier dat leerlingen zich duurzaamheid eigen maken, zo leren ze zelf de duurzame(re) keuzes maken. Duurzaamheid gaat veel verder dan alleen techniek, vooral de bewustmaking zorgt voor gedragsverandering en dat vinden we belangrijk, juist op een school. Duurzaamheid raakt immers iedereen, de hele wereld.”

Het educatieve bewustmakingsprogramma zal in het nieuwe schooljaar van start gaan. Slim Opgewekt prikkelt en daagt leerlingen uit om dagelijks duurzame(re) keuzes te maken onder het mom van: wat jij doet, doet ertoe! Door actief informatie te verzamelen, een eigen mening te vormen en hun kennis met elkaar te delen op het gebied van duurzaamheid, krijgen leerlingen inzicht in de keuzeopties en de invloed die ze daarmee hebben. Ook hangt er straks een energiescherm in de aula waarop de leerlingen dagelijks precies kunnen zien hoe de opwek van de panelen is.

Besparing door techniek

Met de technische maatregelen bespaart het Montessori College elk jaar bijna 70.000 kg CO2. Als deze CO2-uitstoot op een andere wijze gecompenseerd zou worden zonder te verduurzamen, moesten er bijvoorbeeld 3.460 volwassen eiken worden geplant. Dat zijn genoeg bomen om 12 voetbalvelden mee te vullen.

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 mei, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Het Montessori College locatie Groesbeek wekt voortaan eigen stroom op

Reageren is niet toegestaan.