Zomerconcert: “Verlangend, Vol & Vliedend”

GROESBEEK – Drie kleine Zomer-Concerten met Gedichten in de Historische (Protestantse) kerk te Groesbeek. Klassieke muziek & gedichten, kunst aan de muur, bloem-creaties, cake met aardbeien en vruchtendrank. Op 16 juni organiseert hoboïste Lidia van der Vegt voor de 32e keer een seizoenen-concert.

Het programma – dat deze keer het thema “Verlangend, Vol en Vliedend” heeft meegekregen – bestaat uit drie verschillende miniconcerten van een half uur, waarin muziek afgewisseld met poëzie de zomer zal inluiden. Aan de muur zijn er schilderijen te bezichtigen van kunstenaar Ron Claassen.

In de pauzes kan men genieten van cake met aardbeien en vruchtendrank.(Omdat het ook vaderdag is krijgen vaders hun cake gratis.) Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren.

Voor de seizoen-concerten wordt er elke keer een nieuw en verrassend ensemble samengesteld. De musici: Trio Surquin bestaande uit zangeres Maria João Carmo (bekend van al eerdere optredens in Groesbeek), gitarist Raimond Surquin en fluitist Miquel Padros. Het wordt een bijzondere afwisselende middag door de diverse stijlen muziek; Klassiek, Venetiaans, Zuid-Amerikaans en Portugese Fado. Over

Ron Claassen: Geïnspireerd door een Twentse kunstschilder schildert Ron sinds 2011 (autodidact) nadat hij revalideerde van een nekhernia. In het begin schilderde hij de werken nog na maar tegenwoordig schildert hij steeds meer landschappen of stadsdelen uit zijn eigen omgeving. Het zijn abstracte landschap-schilderijen met een karakteristiek kleurgebruik met telkens terugkerende brede, verticale banen, waaruit het schilderij wordt opgebouwd. Bij elk nieuw schilderij probeert hij zich verder te ontwikkelen. 

De gedichten worden voorgedragen door Irma Bogers en John Woudt. Harry Janssen maakt weer prachtige creaties van zomerbloemen uit de vrije natuur. Dank aan sponsor: notariskantoor Mostart & Timmermans, Groesbeek en Vrienden van de seizoen-concerten. 

De miniconcerten beginnen 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur. De deur is ruim een kwartier voor aanvang open. Entree bij binnenkomst eerste of tweede concert € 12,50 (voor de rest van de middag), bij binnenkomst laatste concert € 7,50. Kinderen: € 2,50. Kerkstraat 18, 6561 CC Groesbeek. Reserveren is aan te raden. Mail daarvoor naar: lidiafrancis@yahoo.com. Zie ook www.lidiafrancis.nl.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 mei, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Zomerconcert: “Verlangend, Vol & Vliedend”

Reageren is niet toegestaan.