Het COPD-café voor mensen met COPD die er graag een keer uit gaan

GROESBEEK – Voor mensen met COPD kunnen gewone zaken in het dagelijkse leven veel energie vragen. Meedoen aan activiteiten, een keer erop uit gaan is niet voor iedereen vanzelfsprekend en soms zelfs bijna onmogelijk. Hebt u COPD en wilt u er graag een keer uit? Kom ook naar het COPD-café.

U bent welkom op maandag 17 juni. Hebt u problemen met vervoer? Bel of mail dan naar Forte Welzijn: (085) 040 60 66 of info@fortewelzijn.nl. Dan wordt u gehaald en weer thuis gebracht.

Behalve dat het gezellig is, kan het ook fijn zijn om eens met lotgenoten te praten en te horen hoe zij omgaan met de lastige dingen in het leven, of waar ze plezier aan beleven. Ook willen we antwoord geven op vragen die er zijn.

Tijdens het copd-café van mei heeft een fysiotherapeut vertelt over regelingen en onder andere ook over hoe de oefeningen die je krijgt, spieren kunnen versterken waardoor je minder last hebt.   Ook hebben de bezoekers met elkaar uitgewisseld over hoe gezonde mensen de ziekte soms niet serieus nemen omdat je niets aan de buitenkant kan zien. Het was een geslaagd café!

Deze maand zal de ergotherapeut komen vertellen hoe ergotherapie kan helpen bij copd. Dit ook op verzoek van de bezoekers.

Het COPD-café is maandelijks op een maandag van 15.00 – 17.00 uur in de Mallemolen aan de Kloosterstraat 11. Deze maand dus op 17 juni. Het volgende café zal in september zijn.

Het café is georganiseerd samen met de ZZG, de fysiotherapeuten en de beweegcoach. Zij zijn aanwezig als mogelijk en kunnen bijvoorbeeld vragen beantwoorden.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 juni, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Het COPD-café voor mensen met COPD die er graag een keer uit gaan

Reageren is niet toegestaan.